Begränsningarna ska försvinna en efter en

Lyssnar just nu på Lennart Sacredeus från KD som pratar om äktenskapslagstiftningen. Han tycker att argumentet om att alla ska behandlas lika faller, eftersom man kan älska fler personer än en men ändå bara får ingå äktenskap med en person.

Liksom LUF tycker jag att äktenskapslagstiftningen inte bara ska vara könsneutral utan också antalsneutral. Staten ska inte lägga sig i hur människor väljer att leva sina liv eller vilka människor de älskar och väljer att leva tillsammans med.

Därför bör nästa steg i reformeringen av äktenskapsbalken vara att göra den antalsneutral.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 Replies to “Begränsningarna ska försvinna en efter en”

  1. Ah, jag som tänkte påpeka detta i och med ditt förra inlägg, men inte hann skriva något!

    Men menar du att KD föreslår en sådan sak som att tillåta månggifte (eller vad vi nu ska kalla det)? Det måste vara ett aprilskämt!

    1. Tror snarare han menade att om man nu inför en könsneutral äktenskapslag så kommer vi snart ha en antalsneutral och åldersneutral och så vidare… Han använder det som argument för att vi inte ska göra lagen könsneutral men jag tycker ju att det bara är bra om den sen blir antalsneutral också.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: