Valtester 2010 #1

Inför EU-valet gjorde jag en genomgång av de tillgängliga partitesterna på nätet här på bloggen och postade även mina egna resultat från dem. Inför valet 2010 tänkte jag göra samma sak och idag hittade jag den första kompassen på SvD.se. Den innehåller både ett blocktest och ett partitest. Mina resultat blev väl ungefär som väntat, förutom att jag av någon anledning hade mindre gemensamt med S än jag trodde och att jag har mycket mer gemensamt med SD. Sannolikt beror det på att SD i sitt partiprogram har en del saker som låter bra, men eftersom de har en för mig helt oacceptabel grundsyn på människovärde och framför allt invandring, så kommer de aldrig att kunna vara ett alternativ för mig.

Blocktest på Svd.se. Alliansen 76%, rödgröna 16%.Partitest SvD.se. FP 73,5%, M 66,4%, KD 62,8%, C 57,1%, SD 45,7%, MP 27,8%, Fi 17,8%, V 17,8%, S 15,7%, PP 15%.

3 Replies to “Valtester 2010 #1”

  1. Jag fick i princip samma resultat på det testet, som f ö används i väldigt många nättidningar. När lokala ungdomsförbundare fick göra testet blev CUF:aren SD:are och både GU:aren och MUF:aren blev folkpartister.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: