Valtester 2010 #4

Nu har TV4 presenterat sitt valtest. Antingen är det något som är väldigt fel med testet, eller så har alla partier plötsligt fått väldigt underliga åsikter. Döm själv efter att se mitt resultat:

Valtest TV4, med M, FP och C i topp. Ingen är över 27% gemensamt.

De valtester som släppts tidigare och som fått ohygglig kritik ibland, har jag ändå fått någotsånär rättvisande resultat i varje gång jag gjort dem. Det har varit relativt normala siffror när det gäller hur mycket jag har gemensamt med olika partier. Att nu plötsligt inte ha mer än 27% gemensamt med något parti och bara 23% gemensamt med det parti jag är medlem i (även om jag förvisso kritiserar dem av och till) är absurt.

TV4 bör ta en titt på om deras test fungerar som det ska.

3 Replies to “Valtester 2010 #4”

  1. Var finns det där testet någonstans? Länken fungerar inte och jag kan inte hitta det via Google heller.

  2. Å andra sidan så verkar tv4:s test dela upp dina åsikter på hur mycket de matchar de olika partierna. Om du adderar resultaten kommer man upp i 100 vilket ju är lite avslöjande iaf. Men märkligt är det hur som helst.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: