Valreklamsfavorit i repris?

Socialdemokraternas valberedning har efter mycket om och men föreslagit Håkan Juholt som ny partiledare. Men vem är denne man? Större delen av svenska folket har aldrig hört talas om karln. Det är förstås inte nödvändigtvis ett problem och Tage Erlander var på sin tid också ett oväntat val till partiordförande. Däremot är en osynlig och okänd partiledare inte bra i längden, något som bevisats gång efter annan. Därför är det viktigt för Socialdemokraterna att Håkan Juholt blir känd så snart som möjligt. Jag tänkte vara så fräck att jag föreslår en lösning, trots att jag själv är liberal.

Är det någon som kommer ihåg Lennart Daléus? För er som inte gör det så var han ledare för Centerpartiet ett tag, innan Maud Olofsson tog över. Lennart hade samma problem – han var väldigt okänd för de allra flesta. Därför drog centern igång en kampanj där de presenterade honom med rubriken ”Det här är Lennart.” – kanske inte den bästa valaffischen i modern tid, men en av de mer udda. Dessutom är det en av de få valaffischer jag kan minnas tio år senare. Det borde väl räknas på något sätt? För er som inte har affischerna i lika färskt minne så kommer här en påminnelse:

Valaffischer från 1998 med Lennart Daléus (C)Det är nog dags för S att kopiera centerns strategi och för att bespara partiet lite tid har jag redan ordnat saken. Så, det här är Håkan!

Det här är Håkan. Bild på Håkan Juholt, föreslagen ny partiledare för SVarsågoda.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2011/03/14/valreklamsfavorit-i-repris/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Alltså, på riktigt. Jag brukar försöka hålla mig sansad och seriös i mina kommentarer, men nu känner jag bara:

  HAHAHAHAHA!!! XD

  1. Glad you liked it =) Tänkte jag skulle försöka jobba mer med humor på bloggen framöver.

  2. Kan bara hålla med Caspian:

   HAHAHAHAHA!!! XD

 2. Bra förslag! =)

  Jag tror dock inte att det är något större problem. Jag tror nästan inte att det spelar någon större roll alls. Som ordförande för Socialdemokraterna blir man väldigt känd, väldigt snabbt. Hans kändisskap är sannolikt det minsta av deras problem.

  Hans hetsighet, bristande erfarenhet och saftiga vänstertendenser är betydligt mer graverande.

  För den som vill lära känna Håkan Juholt åtminstone lite bättre rekommenderas den här videointervjun från i höstas, där han och Per Dahl pratar RUT. Det är inte mycket till mittensosse som skymtar där inte.

  Håkan Juholt intervjuas av Per Dahl om sin syn på bla RUT.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.