Moderat demokrati

Liberaldemokraterna logoDet sägs att Hanif Bali (M) låter hälsa att den moderatsympatisör som skriver under Liberaldemokraternas namninsamling för att bilda parti, kommer att uteslutas ur MUF och Moderaterna.

Dels väcker det frågan hur Moderaterna ser på demokrati, om man inte kan stödja andra människors rätt att bilda ett parti utan att bli utesluten ur det parti man själv sympatiserar med.

Dels väcker det frågan hur de ska få reda på vilka som har skrivit under listorna, eftersom Liberaldemokraterna kommer att lämna listorna till en notarius publicus för att vem som helst ska kunna och våga skriva på listorna utan risk för repressalier. Ska då M spionera på sina medlemmar, eller Liberaldemokraternas medlemmar, eller kommer de försöka muta notarius publicus för att få tillgång till namnen?

Attityden säger en hel del om moderaternas ängslighet, rädsla och underliga attityd till demokrati.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2011/07/08/moderat-demokrati/

2 kommentarer

 1. Fast det handlar ju om hur man tolkar stadgarna. Sedan kan man väl anklaga stadgarna för att vara odemokratiska men att anklaga någon för att vara odemokratisk för att han vill tolka stadgarna på ett visst sätt känns lite överdrivet.

  • Per Kjellén9 juli 2011 kl. 14:02
  • Svara

  Jag fastande för rubriken ’Moderat Demokrati’ därför jag håller på och fråga så många socialdemokrater som möjligt vad ’social Demokrati’ är.

  Minst tre gånger nämnde Juholt ’Social Demokrati’ i sitt Almedalstal..

  Kan det vara en demokrati som: ”Det skall särskilt åligga det allmänna att trygga rätten till arbete. bostad och utbildning samt att verka för social omsorg och trygghet och för en god levnadsmiljö.”

  Kan det vara en demokrati som skiljer sig från Alliansens demokrati?

  Jag hävdar, att det finns bara en definition på demokrati. Det kan helt enkelt inte finnas olika styrelseskick som kallas demokrati. Men vad svårt det är att få förståelse. Demokrati kan vara så mycket…..

  Per Kjellén

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.