Fler Kicki, tack

Nu avgår Kristina Axén Olin från posten som andre vice ordförande i Moderaterna. DN kommenterar det med att nu är alla nyliberaler utrensade från Moderaterna.

Det må vara sant vad gäller partitoppen, men jag tror inte det gäller för hela partiet. Fortfarande finns det goda nyliberaler som kan driva på ett ideologiskt arbete, trots att Moderaterna blivit någon slags halv-sossar som sätter röstmaximering före ideologi och ideal i allmänhet.

Kristina Axén Olin var en förebild politiskt för många även inom LUF just för att hon vågade stå ut som en klart lysande liberal fyr i  politiken. Hon drev principiellt viktiga frågor och landade för det mesta i klockrena sätllningstaganden utifrån ett liberalt perspektiv. Hon hade inte rätt i allt givetvis, det är sällan någon har det, men hon hade ett sätt som gjorde att man respekterade henne även när hon hade fel.

Det är tråkigt att se henne försvinna, men förhoppningsvis kan både Folkpartiet liberalerna och Moderaterna föra fram nya, klart lysande stjärnor på den liberala himlen. Jag hoppas bara att det inte dröjer allt för länge innan det händer igen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/02/12/fler-kicki-tack/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.