Håll koll på dina folkvalda

Fick just tips från en kompis att via Computer Sweden hitta tjänsten Citizen Intelligence Agency (CIA). CIA låter dig ha koll på hur våra folkvalda i riksdagen röstat, hur ofta de varit närvarande och hur de röstat jämfört med andra riksdagsledamöter, både inom och utanför partiet.

Den mest intressanta statistiken hittade jag på närvaron; det visar sig nämligen att den riksdagsledamot som har sämst närvaro, som varit frånvarande i 97% av omröstningarna, är socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin. Om statistiken stämmer har Mona Sahlin en hel del förklarande att göra och dessutom kan man börja ifrågasätta att inga medier har uppmärksammat detta.

Min bedömning är att Mona Sahlins förtroende kommer att allvarligt skadas av detta om det stämmer. Jag menar, skulle du vilja lämna Sverige i händerna på någon som i princip aldrig bryr sig om att dyka upp för omröstningar i riksdagen?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/05/12/hall-koll-pa-dina-folkvalda/

1 kommentar

    • Dorcha7 juni 2009 kl. 18:22
    • Svara

    De flesta socialdemokrater jag känner har redan förlorat allt förtroende både för Sahlin och för partiet i stort…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.