Queerfeminism?

Sitter på LUF Storstockholms årsmöte. Innan lunch röstade årsmötet, tyvärr, ned mitt förslag om att ta steget från att kalla oss feminister till att kalla oss queerfeminister. Det är synd. LUF har en tradition av att identifiera maktstrukturer i samhället baserade på så mycket mer än kön. Trots det vill man inte bekänna sig till en teoribildning som står för precis detta. Det är för mig obegripligt, men jag kommer att fortsätta kämpa för det. Det kan tyckas som en ovidkommande och semantisk fråga, men signalen är viktig – framför allt gentemot unga människor som vet att det är mer än kön som spelar roll och mot HBT-personer som är de som främst drabbas av dessa maktstrukturer.

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2010/02/07/queerfeminism/

1 kommentar

    • M Babinski26 juni 2011 kl. 02:24
    • Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.