Arbetsförmedlingen: ”Vad är evidens?”

Pratade med en bekant idag. Hen berättade om när hen var på anställningsintervju på Arbetsförmedlingen. Tjänsten omfattade bland annat att hjälpa arbetssökande med CV och personligt brev. Följande dialog utspelade sig där.

[Min bekant]: Är arbetet med CV- och personligt brev-hjälpen evidensbaserat?

[Rekryteringsansvarig på AF]: Vad är evidens?

Det här förklarar så mycket om vad som gör att Arbetsförmedlingen lyckas med allt utom två saker, dvs att förmedla arbete och att assistera människor så de blir mer anställningsbara. Att inte ens veta vad evidens är, än mindre tillämpa det i arbetet, är ett recept för misslyckande. Det är också något jag själv märkt i mina kontakter med Arbetsförmedlingen, att det är ytterst lite av aktiviteten där som märkbart syftar till att få människor i arbete.

Som fotnot så kan du hitta min jobbsökarsida, med bland annat CV, på www.perzec.net – jag är fortfarande i behov av ett nytt jobb inom kommunikation och opinionsbildning, eller något relaterat område.

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2013/05/27/arbetsformedlingen-vad-ar-evidens/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.