”Snart” är en relativ term

För ett år sen hade jag en plan. Jag skulle återuppväcka min blogg ur dvalan, så snart jag kände att jag var lite nöjd med ett tema och sånt där. Sen hände livet sådär i allmänhet och jag fick diverse blockeringar i att jag aldrig var nöjd med saker och ting. Så här står vi nu, nästan 15 månader senare, och det har äntligen hänt något. Bloggen har precis idag fått ett nytt tema och jag har fått ny energi och inspiration. Nu ska det äntligen hända något här.

En av de viktigaste anledningarna är att de sociala medierna har blivit allt mer snuttifierade och dessutom fylls av inlägg som baseras på att misstolka sina motståndare så grovt som det bara går och sen diskutera utifrån den premissen. Det förgiftar det politiska samtalet och jag var trött på valåret redan någon gång i februari. Jag gör mitt bästa för att försöka förstå vad människor menar innan jag svarar dem, men når inte alltid hela vägen fram. Och människor missförstår mig hela tiden, tillskriver mig åsikter jag inte har och läser inte vad jag skriver på 280 tecken.

Nu får det vara nog med det.

För komplexa resonemang ska jag bli bättre på att skriva här på bloggen igen, så jag kan lägga ut texten. Den som är intresserad får läsa här vad jag menar. Förhoppningsvis kan det också överbrygga missförstånd och bidra till en mer sansad politisk debatt, trots att det är valår.

Om inte annat har vi nu fått lära oss att ”snart” tydligen betyder ”ungefär femton månader” i den del av bloggosfären som jag ockuperar.

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2018/05/16/snart-ar-en-relativ-term/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.