Mer utsikt, fler landmärken – bygg nytt och bygg på höjden!

Äntligen händer det saker i Stockholm! Bullerbyfanatikerna får så sakteliga dra sig tillbaka till sina kvarter och lämna de modernare delarna av Stockholm till förnyarna.

Tydligast märks detta kring centralstationen. Ett nytt konferenskomplex håller på att växa fram, ett komplex som kommer att bli en vacker fond för Stadshuset när man ser det från Riddarfjärden. Kring Kungsbron byggs det sedan länge och Norra bantorget har förvandlats till en attraktiv oas med vackra, moderna hus i samklang med den äldre bebyggelsen.

Nu är det också på förslag att bygga ett nytt höghus i samband med den nya uppgången från Citybanan. Konceptskisserna är vackra och huset pryder sin plats. Det är bara att hoppas att den nya, liberala stadsplaneringen får genomslag över den konservativa och gammalmodiga synen som fått råda alltför länge. Det känns därför tråkigt att det enda riktiga liberala partiet i Stadshuset säger nej till denna chans att ge Stockholm ett ytterligare vackert landmärke.

Höghuset skulle passa utmärkt in i den omgivande miljön i city, så bygg det och njut av utsikten!

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/01/26/mer-utsikt-fler-landmarken-bygg-nytt-och-bygg-pa-hojden/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.