En vacker ny stadsdel växer fram

Idag presenterades det vinnande förslaget i arkitekttävlingen om att skapa det nya Årstafältet. Det franska förslaget Arkipelag föll juryn mest i smaken. Förslaget innehåller 4 000 bostäder och 29 hektar park.

Jag gillar förslaget skarpt. På bilderna syns en stor, välskött park omgärdad av högra hus av modern, inbjudande typ. Det känns som att Årstafältet är på väg att bli ett slags Stockholms Central Park, något jag ser väldigt positivt på. Att man dessutom behållit 60% av Årstafältet som park är också positivt, 29 hektar räcker långt för att skapa en naturnära känsla och se till att Stockholms invånare har ett rekreationsområde inpå husknutarna.

Jag ser fram emot kommande utvecklingsområden och hoppas att Årstafältet efterföljs av många fler områden där man vågar tänka nytt, förtäta och bygga på höjden.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/02/19/en-vacker-ny-stadsdel-vaxer-fram/

2 kommentarer

  • Maths Bertell20 februari 2009 kl. 21:40
  • Svara

  Men snälla, grejen med Central Park är väl just att den är CENTRAL? Sliten klyscha. Stockholm blir aldrig NYC, även om det vore väldigt trevligt…

  • Patric Nilsson19 februari 2009 kl. 15:11
  • Svara

  Här är mitt förslag, notera att det är befriat (med få undantag) från arkitektur, det är bara en illustration av tomter och deras möjliga höjder. Varje tomt bör vara individuellt utformad av olika arkitekter. Jag har också bevarat en betydligt större del av parken än vinnarförslaget. Förslaget har bostäder för +50.000 inv..

  http://www.chictribute.com/0811.jpg
  http://www.chictribute.com/10.jpg
  http://www.chictribute.com/09.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.