Underbar riksdagsmotion för jantelagens avskaffande!

Alliansfritt Sverige gör sig lustiga över en motion från några moderata riksdagsledamöter om att i lag förbjuda diskriminering enligt jantelagen.

Motionen föreslår

  1. Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om en översyn av den nya diskrimineringslagen (2008:567) för att också inkludera förbud mot negativa effekter av tillämpning av den s.k. jantelagen i diskriminerande syfte.
  2. Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att Delegationen för mänskliga rättigheter i Sverige (dir. 2006:27) i sitt uppdrag omedelbart bör få tilläggsdirektiv att se hur negativa effekter av jantelagen aktivt kan motverkas.

Jag tycker motionen är underbar! Visst, den har inget att göra i lagstiftning, men den har två poänger;

  1. Den sätter fingret på en viktig punkt, nämligen att Jante fortfarande styr hur svenskarna tänker i en otäckt stor utsträckning
  2. Den visar att politik faktiskt kan, får och ska vara roligt ibland!

Stå på er och fortsätt inlämna roliga motioner med bra poänger! Allting måste inte vara grått och tråkigt i politikens värld. Det är på tiden att vänsterblocket också inser detta.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/02/20/underbar-riksdagsmotion-for-jantelagens-avskaffande/

2 kommentarer

  1. Såklart att man kan försvara motionen =) Man måste tillåta även Riksdagen att ha lite humor.

  2. Jag måste säga att jag blev lite förvånad över att någon faktiskt tog motionen i försvar. Men lär sig något nytt varje dag…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.