Björklund angriper Sahlin och lanserar jämställdhetssatsning

Jan Björklund inledningstalar på Liberalt riksmöte 2009

Jan Björklund inledningstalar på Liberalt riksmöte 2009

Jan Björklund har precis hållit sitt inledningsanförande på Liberalt riksmöte i Linköping, ett tal som emottogs väl av liberalerna i salen (föga förvånande, antagligen). Linjen för talet var ”Ja till Europa” och budskapet var tydligt: Folkpartiet säger ja till Europa och vi står för det.

Höjdpunkterna i övrigt är lätta att sammanfatta.

Att Björklund redan tidigt uppmanade Mona Sahlin att ta avstånd från Ilmar Reepalu och sade att Reepalu var antingen aningslös eller ansvarslös kändes mycket uppfriskande. Hela debaclet kring tennismatchen mellan Sverige och Israel är upprörande och skrämmande nära antisemitism.

Klargörandet att EU:s jorbrukspolitik, CAP, måste göras om från grunden och de idiotiska exportsubventionerna avskaffas, fick spontana applåder från publiken; CAP är den största nageln i ögat på liberaler i Europa och skadar inte bara EU utan även utvecklingsländerna dit exporten går.

Glädjande är också att Björklund lanserade en ny politik för att öka jämställdheten. På en presskonferens som pågår just nu presenterar han, Nyamko Sabuni och Helene Odenjung sitt förslag att införa ytterligare skatteavdrag på hushållsnära tjänster för barnfamiljer. Genom denna kommer 3/4 av kostnaden att vara avdragsgill för de familjer som avdraget riktar sig till. Detta är ett förslag som känns helt rätt i tiden och som dessutom hjälper en hårt belastad, både ekonomiskt och arbetsmässigt, grupp i samhället.

Nu väntar seminarier under eftermiddagen när riksmötet nu kommit igång på riktigt. Förhoppningsvis kommer det presenteras mycket fler bra liberala initiativ och idéer under helgen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/03/07/bjorklund-angriper-sahlin-och-lanserar-jamstalldhetssatsning/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.