Skrämmande om det dolda HBT-hatet

Läste just ett blogginlägg av Joanna Hagström som jag rekommenderar fler att läsa. Det handlar om HBT-hatet eller möjligen -skräcken som lever och frodas i Sverige idag och som hon själv fått erfara efter att ha varit med i en artikel i DN.

I korta drag handlar det om en person som arbetar på Annica Nilsson juristbyrå som skrivit till DN-journalisten med hatiska budskap. Denna mailkonversation finns inte publicerad, men däremot finns den mailkonversation, som samma person haft med Joannas partner Maria Sjödin i egenskap av representant för RFSL, publicerad på bloggen. Det är skrämmande och samtidigt fascinerande läsning. Personen i fråga är en typisk homofob som är helt fokuserad på hur onormalt och äckligt det är när homosexuella män ägnar sig åt analsex. Helt utan att kommentera eller notera att många heterosexuella också ägnar sig åt detta förstås. Just denna fixering vid analsex, en fixering som egentligen handlar om att känna manligheten hotad, är väldigt vanlig bland homofober och då speciellt de manliga dito.

Det är väldigt bra av Joanna att publicera denna mailkonversation. Vi behöver alla påminnas om att det finns mycket kvar att göra även i dagens Sverige vad gäller förståelse och tolerans. Dessutom behövs det konkreta exempel som detta på hur intoleransen och hatet tar sig uttryck. Tack, Joanna och Maria!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/05/05/skrammande-om-det-dolda-hbt-hatet/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.