Ge Stockholm en levande vattenspegel

Yvonne Ruwaida (MP) vill att Stockholm ska utnyttja vattenytorna för kollektivtrafik, läser jag på dagens Brännpunkt. Inget nytt i och för sig; miljöpartiet har velat det här länge vad jag vet. Vad som kanske är mer okänt är att vi är ganska många andra som också tycker att det är en bra idé.

Stockholms innerstad är ständigt igenkorkad av trafik känns det som. Tunnelbanan är överfull vissa tider och ibland kommer man på först det tredje tåget som passerar. Stockholm är också byggt på öar och vi kan inte bygga broar överallt där folk skulle vilja åka, om de skulle välja fågelvägen. Så varför inte strunta i dyra broprojekt och istället bygga bryggor med landburen kollektivtrafik som ansluter vid dessa? Vi har gott om broar i Stockholm för biltrafiken, dock behövs det fortfarande ett par till för att skapa en riktig ringled runt staden. Det är nödvändigt. Det utesluter däremot inte att också starta kollektivtrafik på vattnet.

Jag hoppas att miljöpartiet är öppna för att presentera sina idéer och förhandla med övriga partier, från båda sidor av blockgränsen, för att försöka få igång försöksverksamhet med vattenburen kollektivtrafik. Det vore en bra lösning för transporter och jag skulle få fler bra anledningar till att åka båt. Dessutom skulle Stockholms allmänna stadsbild förbättras genom att även vattenspeglarna blev mer levande tack vare båtarna som skulle färdas kors och tvärs. Alla skulle vinna helt enkelt.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/07/01/ge-stockholm-en-levande-vattenspegel/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.