Almedalen, tisdag

Idag var det centerpartiets dag och jag lyssnade glatt på Maud Olofssons tal. Det kändes naturligt och rätt roligt, när hon väl kom igång. Enda nackdelen var att hon inte lanserade någon stor nyhet politiskt egentligen. Det absolut roligaste var dock Efterfrågat; där visade Maud Olofsson upp sig från sin bästa sida och visade att hon är en värdig konkurrent till Göran Hägglund som den roligaste partiledaren i Sverige just nu.

Tidigare under dagen var jag på ett väldigt intressant seminarium om bostadspolitik. Christoffer Fagerberg, ordförande i LUF Storstockholm, var en av dem som deltog i ungdomspanelen. Hela seminariet bubblade över av bra idéer från alla håll och mest överraskande var att socialdemokraternas representant faktiskt hade förstått att statliga subventioner och centralstyrning inte är lösningen på bostadspolitiken idag. Stjärnan på seminariet var Jerker Söderlind från KTH som drog mest applåder och som hade tokigt bra lösningar för både framtida miljonprojekt och hur man ska få befintliga miljonprojekt att bli mer attraktiva.

Fortfarande är den strålande solen och intensiva värmen en av de bästa sakerna och samtidigt en av de mer problematiska sakerna med veckan. Vattenåtgången är stor… Men solbrännan är definitivt snyggare!

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/07/01/almedalen-tisdag/

2 kommentarer

  1. Maudan missade dock att nämna integritetsfrågorna med ett enda ord…

    En bra vakthund biter inte sin husse!

    :-/

    1. tack per. här min blogg, som dock inte uppdateras så ofta som jag borde. läs dock skansensyndromet och texten ”med bil till den glesa hållbara byn Gnarp”. ha en härlig sommar! jerker

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.