Grattis, Herr Westerwelle

Valet i Tyskland är nu över. Än är inte resultatet slutgiltigt men vad som står klart är att liberala FDP går kraftigt framåt. Med största sannolikhet kommer nu förbundkansler Angela Merkel och hennes CDU/CSU att bilda en ny, borgerlig regering med FDP och deras ledare Guido Westerwelle. Därmed slipper Tyskland den stagnation som den stora koalitionen mellan Merkel och socialdemokraterna orsakat den senaste mandatperioden.

Att det ledande liberala partiet i Tyskland går fram till 14,8% är mycket glädjande för oss liberaler. Det är deras bästa valresultat någonsin. Det visar också potentialen i de liberala idéerna. Det kan kanske också ge en fingervisning om vartåt det barkar i kommande val även i Sverige. Ju mer moderaterna går mot mitten och blir det ”nya arbetarepartiet”, ju större utrymme finns det för ett starkt liberalt parti att även här plocka väljarandelar och bryta den moderata dominansen inom borgerligheten.

Idag gratulerar vi Herr Westerwelle, om ett år hoppas vi att kunna gratulera den liberale partiledaren även i Sverige.

Läs även: Gulan Avci, Anders Ekberg.
Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/09/28/grattis-herr-westerwelle/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.