Prostitutionsprat hos LUF Lund

Har idag varit nere i Lund och pratat om prostitution och sexköpslagen för Liberala ungdomsförbundet där. Övriga ämnen under dagen var BDSM och transfrågor. Det var en mycket intressant dag sammantaget och min presentation blev mycket väl mottagen. Läs den här.

När jag gjorde presentationen slog det mig hur extremt udda statistiken ter sig. Följande siffror på hur många prostituerade som finns i våra nordiska länder publicerades i tidskriften Socialpolitik i mars 2009.

Danmark 5 567

Finland 8 000

Norge 2 564

Sverige 600 (300 gatuprostitution, ca 250 kvinnor och 50 män på Internet)

Vad som stört mig är att 600 prostituerade i hela Sverige låter alldeles för lite. Att det skulle vara 50 män som säljer sexuella tjänster på internet är t.ex. skrattretande – något som alla de, som har minsta inblick i de gaycommunities som finns, håller med om. Men jag har också lyckats motbevisa det med egen statistik enligt följande.

Ungdomsstyrelsen lämnade en rapport till regeringen tidigare i år, om attityder till sex bland unga. I den kan man bland annat läsa att 1,2 % av tjejerna och 1,7% av killarna i gymnasiets årskurs 3 har erbjudit sex mot någon form av ersättning. Det går 396 000 elever i gymnasiet (läsåret 2008-2009). Uppskatta därmed att det går drygt 100 000 elever i åk 3. 1,5 % (någon slags genomsnitt av killar och tjejer som sålt sexuella tjänster) av 100 000 blir 1 500 personer. Alltså skulle vi bara i gymnasiets årskurs 3 ha minst 1 500 prostituerade. Det betyder att de som tagit fram statistiken inte har någon som helst koll på verkliga förhållanden, eller så definierar de prostituerade på ett väldigt underligt sätt.

Antalet killar som sålt sex till andra killar är också mycket större än den officiella statistiken gör gällande. Många av dem har inte heller aktivt erbjudit sexuella tjänster utan helt enkelt tackat ja när någon erbjudit dem pengar exempelvis i utbyte mot att få suga av dem (ja, i hbt-världen kan många faktiskt vara villiga att betala för att själva få suga, tro det eller ej). Men det kanske inte räknas som prostitution det heller?

Det finns mycket att vara upprörd över när det kommer till det som förespråkarna för sexköpslagen åberopar i sin argumentation, den här statistiken är bara ett exempel. Därför kommer jag att fortsätta argumentera mot dem, tills den dagen då de kan presentera sammanhållen, vetenskaplig bevisning för att sexköpslagen är det bästa sättet att t.ex. stoppa all trafficking för sexuella ändamål. Jag är villig att sätta rätt mycket pengar på att den dagen aldrig kommer.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/11/28/prostitutionsprat-hos-luf-lund/

1 kommentar

  1. ehem ehem. Island då? 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.