Jag som medlem i Hyresgästföreningen? Nej tack.

Fick idag ett brev i lådan från Hyresgästföreningen. Det är ställt till ”dig som är hyresgäst men ännu inte medlem i Hyresgästföreningen”. Ännu inte? Förutsätter de att alla hyresgäster ska och vill bli medlemmar? Nåja, här är i alla fall en person de inte kommer att få som medlem.

”Just nu befinner sig hyresrätten under hårt tryck från olika intressegrupper” skriver de i brevet. Tja, hårt tryck vet jag inte, men som liberal har jag medverkat till att driva på för att vi på sikt ska kunna få marknadshyror. Under hela den perioden har jag själv bott i hyresrätt, så jag skulle också beröras av förändringen. Så frågan är om de verkligen vill ha mig som medlem, eftersom jag är en av dem de vill skrämmas med.

”Hyreslägenheten är bland de sista viktiga, samhälleliga rättigheterna som tack vare vårt arbete ännu så länge inte har lämnats till marknadskrafterna. Tänk på vad som hänt med till exempel sjukvården, omsorgen, skolorna, apoteken, snöröjningen, vägunderhållet och renhållningen.”

Ja, tänk. Vi har fått ett större utbud och valfrihet i sjukvård, omsorg och skola. Vi har fått möjlighet att köpa receptfria läkemedel när vi vill, även på jouraffärer och inte bara på begränsade apotek. Vi har sänkt kostnaderna på en hel rad olika samhälleliga tjänster, utan att kvaliteten försämrats utan i vissa fall till och med blivit bättre. Ja, se vad hemska marknadskrafterna är, de kan göra saker bättre utan att skattepengar är inblandade. Fy!

Nej tack, Terje (Gunnarson, ordförande i Hyresgästföreningen Stockholm). Jag vill inte bli medlem i Hyresgästföreningen. Vi är faktiskt ganska många som inte delar Hyresgästföreningens syn på vad en hyresrätt är, men som ändå väljer att bo i en hyresrätt. Men tack för brevet, det är inte alla som skickar inviter på detta sätt även till sina aktiva meningsmotståndare.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2010/01/11/jag-som-medlem-i-hyresgastforeningen-nej-tack/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Margareha Hjältet6 mars 2010 kl. 16:01
  • Svara

  Otroligt Per..tror du på det du skriver själv???? Vi har dom sista åren drastiskt fått försämrad skola, sjukvård,äldreomsorg, högre läkarkostnader, högre medicinkostnader högre sjukresekostnader..bara sjukresekostnaderna ökade från 40 kr enkel resa till 125:- enkel resa från ena dagen till den andra…kollektivresepriserna har blivit dyrare…svårare att komma åt sjukvård…utom för dom som sitter i högre ställningar som kan på andras bekostnad skaffa gräddfiler…
  Jag ska på min futtiga pension betala högre skatt och dessutom subventionera av mina skattepengar alla er högavl som inte orkar städa skiten åt er själva..jag har inte råd att anlita städ och tvätthjälp trots att jag behöver det på grund av funktionsnedsättning..kommunens avg är så höga så det finns inte en suck att kunna betala det heller utan får leva i min eget damm…
  Nej kom inte och säg att det blivit bättre..det är bara för dom som redan har en massa inkomster som fått lättnader…
  Vi gamla och sjuka, arbetslösa får betala priset….

  1. Precis som med ROT-avdraget så har RUT-avdraget både gjort att svarta jobb blivit vita och skapat fler jobb, vilket gör att fler personer betalar skatt och delar på den gemensamma bördan. Netto blir det mer pengar i det offentligas budget, inte mindre, av RUT.

   För övrigt undrar jag vilka du menar med ”er högavlönade”. Jag är student och lever på studiemedlet från CSN för tillfället. Jag har tror aldrig heller att jag har varit mer högavlönad än en sjuksköterska i mitt liv, undantaget någon månad när jag jobbat väldigt mycket OB-tider på en kundtjänst jag var på tidigare. Det långt ifrån bara högavlönade som tror på liberalismen.

 1. Schysst! Vad göttigt det måste vara att kunna åka på andras ryggar! Antar att du inte betalar på kollektivtrafiken heller?

  1. Hur menar du åka på andras ryggar? Jag är inte med i hyresgästföreningen för att jag inte delar deras åsikter och de saker de vill göra. Så jag åker inte på andras ryggar, jag försöker att arbeta åt andra hållet.

   Och jo, jag har alltid betalat i kollektivtrafiken och fortsätter att göra så. Det är ju mina skattepengar som går åt att betala för alla som inte själva står för avgiften och andras skattepengar som skulle gå åt till att betala för mig, så det vore oansvarigt att inte betala själv.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.