Malmström från klarhet till klarhet

Cecilia Malmström frågades ut av EU-parlamentet idag. Alla frågor var inte helt lätta med Malmström verkar ha glidit igenom utfrågningen utan några problem. Det är en stor konst, med tanke på att hon behövt behaga både liberala och restriktiva ledamöter beträffande immigration. Dessutom klargjorde hon att hon vill se över datalagrinsdirektivet, något många av oss liberaler på hemmaplan jublar över. Eftersom Sverige ännu inte har implementerat direktivet, tänds nu hoppet att vi kan slippa det helt åtminstone i dess nuvarande form.

Karl Sigfrid uttrycker sin förhoppning om att Cecilia Malmström ska medverka till att städa upp efter sin företrädare Margot Wallströms misstag. Det kanske är något hårt, Malmström verkar ändå ha gjort ett förhållandevis gott arbete i kommissionen under sina år där, men visst finns det många misstag från den förra kommissionen att rätta till. Framför allt gäller det öppenheten inom EU, precis som Sigfrid poängterar.

Den nya kommissionen verkar snart kunna arbeta. Den bulgariska kommissionärskandidaten drogs förvisso tillbaka, men redan finns ett förslag till ersättare färdigt. Kommissionens sammansättning är kanske inte vad man kunnat önska, men det är så det blir när många länder och partier ska försöka enas om en enda kommission. Med lite tur kan rätt krafter bli tongivande ändå och se till att utveckla EU, när vi nu har ett nytt fördrag på plats som get utrymme för fokus på annat än förhandlingar om ett nytt dito.

Jag ser fram emot ett spännande nytt EU-år som jag hoppas kunna lägga mer energi på att bevaka inom ramen för mitt uppdrag i FP Stockholms EU-nätverk.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2010/01/20/malmstrom-fran-klarhet-till-klarhet/

1 kommentar

    • Peter Vervloet22 januari 2010 kl. 00:34
    • Svara

    Hej

    Ditt uppdrag i FP Stockholms EU-nätverk…låter intressant. Vill jag gärna veta mer om. SKulle kanske kunna hjälpa FP/Luf på det området eftersom jag finns på plats i BXL och vill återuppliva mitt intresse för FP/Luf verksamhet. Hör gärna av dig på facebook om du har lust.

    mvh Peter

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.