Hon hen han – rapport från ungdomsstyrelsen

Ungdomsstyrelsen släppte igår en rapport om hälsan, eller snararen ohälsan, bland unga HBT-personer. Det är dyster läsning på många sätt, men samtidigt finns en mängd goda förslag som är bra att plocka upp. Trollhare har givetvis läst rapporten, jag rekommenderar fördjupningsläsningen där. Intressant att notera är att flera av ungdomsstyrelsens förslag till förbättringar faktiskt finns med i det program för HBT-politik för Folkpartiet i Stockholms stad som jag var med och tog fram. Visst, det är inte ett heltäckande program, speciellt eftersom det handlar om stadens verksamhet enbart. Men bland ungdomsstyrelsens förslag som också finns med i programmet hittar vi:

  • Höjd kvalitet på sex- och samlevnadsundervisningen, med bättre kunskaper om HBT.
  • Kompetensutveckling för personal inom offentliga verksamheter om HBT, viktigast förstås inom skolan och skolhälsovården, verksamheter där man möter många unga HBT-personer.
  • Stöd till verksamheter och mötesplatser som riktar sig till unga HBT-personer.

Det känns bra att veta att vi är på rätt väg vad gäller den liberala HBT-politiken på kommunnivå i Stockholm. Nu gäller det bara att det ges utrymme för politiken efter valet och att den inte hamnar i en byrålåda någonstans på grund av andra, konservativa partiers motvilja mot frågorna.

Läs också Niklas Odelberg.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2010/02/11/hon-hen-han-rapport-fran-ungdomsstyrelsen/

1 ping

  1. […] Mer läsning finns! Per Petterson. […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.