Trans, en lektion

Jag har upprörts en hel del över hur transpersoner behandlas i Sverige idag. 2010 skriver vi, men ibland undrar man om det inte är 1910. Eller 1510. Det är helt otroligt att människor där ute inte verkar anse att transpersoner har rätt att behandlas som individer utan är något lägre stående. Jag skulle kunna hålla på länge med att berätta om allt som upprör mig i dagens samhälle om detta. Det ska jag dock inte. Däremot ska jag länka till en liten lektion i transsexualism hos Amanda Brihed, en mycket god vän som också upprörs av samma saker. Att hon måste finna sig i att själv bli utsatt för detta gör ju inte saken bättre direkt. Jag har ju tur på så sätt att jag inte behövt utsätta mig för samhällets spott och spe eftersom jag haft turen att födas till mitt rätta kön direkt och kan därför aldrig riktigt förstå exakt vad transpersoner måste genomgå. Vad jag däremot vet är att jag verkligen avskyr det sätt som många av dessa individer behandlas på. Det är skamligt och ovärdigt ett modernt demokratiskt samhälle som säger sig värna om alla människors lika rättigheter.

Läs lektionen. Det tar inte lång tid. Om du efter det tycker att det är rätt att behandla transpersoner som andra klassens människor, kan vi ta diskussionen då.

Läs också: Michael, Jens, Malin, Trollhare, Joakim, Annika.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2010/02/16/trans-en-lektion/

1 kommentar

3 pingar

  1. Du är så bra!

    Tack! Uppskattar din kamp och din uppmuntran mycket, ska du veta. Förmodligen mer än du förstår.

    Kram
    Amy

  1. […] En annan person som har blivit upprörd över detta (även om det är han som har gjort mig upprörd) är Per Pettersson som har bloggat om detta på sin blogg ”Per pladdrar på” där hans inlägg heter ”Trans, en lektion”. […]

  2. […] En annan person som har blivit upprörd över detta (även om det är han som har gjort mig upprörd) är Per Pettersson som har bloggat om detta på sin blogg ”Per pladdrar på” där hans inlägg heter ”Trans, en lektion”. […]

  3. […] Mer i frågan finns till exempel hos Per Pettersson. […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.