Humor eller skrämmande?

Annons för Sverigedemokraterna, hittad på Facebook.

SD-annonsen på Facebook

Fick just upp en annons på Facebook från Sverigedemokraterna. Hur deras urval fungerar vet jag inte, det borde ju vara rätt oförenligt att, som jag, ha politisk åsikt ”liberal” inlagd i profilen och samtidigt tillhöra deras väljar- och målgrupp. Att dessutom vara HBT-person borde vara ytterligare ett skäl till att inte få upp den här annonsen över huvud taget. Nåja.

Det är spännande att de annonserar på Facebook för att få nya politiker i alla fall. Det bevisar ju hur pass starkt partiet är; de kan inte ens hitta tillräckligt många som vill engagera sig för dem utan måste ta till greppet att annonsera efter politiker på Facebook. Jag vet inte om jag ska tycka att det är humor eller om det är skrämmande. En sak torde dock vara klar; Sverigedemokraterna har genom detta tilltag bevisat sig vara ett rent populistparti som inte bryr sig så hemskt mycket om vilka deras företrädare är, så länge de kan tillskansa sig tillräckligt många för att de ska kunna skrika ytterligare lite högre om sina anti-liberala värderingar om stängda gränser och xenofobi. Det blir ytterligare ett steg nerför trappan mot totalt förlorat förtroende för partiet. Inte mig emot.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2010/02/17/humor-eller-skrammande/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tim Berggren17 februari 2010 kl. 23:17
  • Svara

  Sverigedemokraterna behöver precis som alla andra politiska partier nå ut med sitt budskap så varför inte göra det på facebook där många svenskar finns. Som det framgår av formuläret är det bara en intresseanmälan. Det värsta som kan hända är att man får tacka nej om personen inte visade sig ha det som krävs för att få företräda SD.

  Jag kan inte se hur det skulle vara förakt för politiken att testa nya tillvägagångssätt inom politiken. Sverigedemokraterna har långt fler väljare och sympatisörer än vad de har partimedlemmar så jag kan inte se det märkvärdiga i att uppmana sympatisörer att engagera sig för SD.

  Kan inte vanliga människor vara fritidspolitiker i fullmäktige eller vad är problemet?

  1. Många andra partier gör vad de kan för att nå ut med sina budskap via Facebook. Budskap är inte det som jag ifrågasätter. Vad jag ifrågasätter är att man har så få människor som ens vill engagera sig i frågorna, att man måste annonsera efter dem. Alla partier har långt många fler väljare och sympatisörer än de har partimedlemmar, men klarar att fylla upp alla platser de har i valda församlingar, till och med så att det finns många fler sökande än det finns platser. Om situationen är den omvända har man som parti allvarliga problem med sin legitimitet.

  • Tim Berggren17 februari 2010 kl. 17:39
  • Svara

  Sverige har 290 kommuner så det är klart att SD behöver kandidater.

  Jag kan inte förstå vad som är så provocerande och negativt med att SD marknadsför sin politik där folket finns. För att vara påstått liberal låter du väldigt konservativ när du förlöjligar sociala medier.

  Anar jag att det finns ett komplex för att SD lockar flest anhängare på Facebook och Youtube?

  1. Det är ett underligt sätt att söka kandidater, ett väldigt desperat sätt. Har man en politik som engagerar människor så kommer också människor att engagera sig för partiet. Att annonsera efter kommunpolitiker på ett sätt som påminner om en jobbannons eller en annons där man försöker sälja något är inte normalt. Det andas desperation och dessutom ett förakt för hur politik bedrivs.

   Dessutom förlöjligar jag inte sociala medier, de är ett kraftfullare verktyg än de flesta människor inser. Däremot kan man säga att jag förlöjligar SD, även om jag snarare ser det som att jag kritiserar och ifrågasätter deras attityd till politik och ännu mer deras politiska åsikter, som går rakt emot i princip allt jag som liberal står för.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.