Ask gör bort sig igen

Att Beatrice Ask inte är något större fan av integritet vet vi med all tydlighet vid det här laget. Nu har hon dock lyckats med ett nytt lågvattenmärke. Samma vecka som orsakar storm bland oss integritetsvärnare genom att föreslå drogtester av barn, uttrycker hon åsikten att sexköpare ska hängas ut offentligt, något som blir ännu värre genom att hon gärna ser att det sker redan vid misstanke. Det hon pratade om vid ett seminarium var att det skulle skickas kuvert i grälla färger hem till den misstänkte sexköparen när misstanke om brott delges. Att man är oskyldig till motsatsen bevisats och att även en helt oskyldig kan skadas för all framtid genom att någon får reda på att det ens förekommit en misstanke, verkar inte bekomma fru Justitieminister över huvud taget.

Hur en justitieminister kan lyckas att så fundamentalt gå emot logiska juridiska principer, dessutom flera gånger på kort tid, är obegripligt. Lagrådet riktade frän kritik mot lagförslaget om drogtester, men Ask ignorerar det och går vidare. Vi har en princip om att man är oskyldig till motsatsen bevisats, men Ask vill att misstänkta sexköpare inte ska omfattas utan hängas ut så snart det finns en misstanke. Är nästa steg att misstänkta förbrytare mot den moral Ask predikar inte heller ska ha rätt till en advokat, eftersom de måste vara suspekta människor bara genom att det går att misstänka dem för något? Ibland undrar man.

Jag är en varm anhängare av Alliansen, men jag hoppas att Beatrice Ask inte släpps i närheten av frågor som rör personlig integritet och rättssäkerhet om Alliansen vinner valet i höst.

Läs också Sanna Rayman, Amanda Brihed, Ledarbloggen, Louise Persson, Hanna Wagenius, Adam Cwejman (2), Niklas Odelberg, Sebastian Hallén, Runo Johansson, Liberati.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2010/03/19/ask-gor-bort-sig-igen/

3 kommentarer

8 pingar

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Manuell trackback:

  Fram med snippan Bea T-Rex Justitia!

  • Johansson Daniel19 mars 2010 kl. 19:42
  • Svara

  Hur är det med Beatrice egentligen..har hon själv rent mjöl i påsen ?

  Se videon och begrunda…

  • Christian19 mars 2010 kl. 16:51
  • Svara

  Japp, korkat uttalande. Dock kan man ju påpeka att det är Aftonbladet TV med speakerröst lagd på och man får ingen egen bild av själva sammanhanget och vad som sagts innan. Sedan säger hon ju till AB att hon inte vill att man ska tillmötesgå krav på att skicka delgivningsbrev till annan adress vilket ju kan ha någon sorts poäng. Mindre dumt kanske men som minister måste man ju vara medveten om att man kommer vinklas i media. Skulle vara roligt att höra hela seminariet dock.

 1. […] Liberal och långsint, Yami och pandorna, The cautionary revelation of the apocalypse, Futuriteter, Per Pettersson, Vargen, Caspian Rehbinder, Liberati; 2, Inslag.se, Robsten blog, […]

 2. […] många har skrivit riktigt bra och välformulerat om hur den här tanten är ytterligt inkompetent att vara justitieminister och inte förstår […]

 3. […] även Per Pettersson, Sebastian Hallén och Adam […]

 4. […] rasar, Sanna korar ministerns ord till mandatperiodens ohotat knäppaste uttalande, Per Pettersson tycker att Ask gör bort sig, liksom Pezster, ProjO undrar vad Ask har rökt, Beelzebjörntackar […]

 5. […] Tokmoderaten, Alliansfritt, APG29, Mitt i steget, Vargen, Robsten, Daniel Stursson, WhatsUpsthim, Per Pettersson, Mymlan The Real, Amanda Brihed, Satmaran, […]

 6. […] Inte ens när hon tackas för sitt utspel blir det rätt, men de flesta tackar henne inte utan går till och med så långt att de påstår att hon klappat ihop och att hon skulle vara naiv! Hon? Som tagit på sig den svåra uppgiften att försvara de svaga och skydda samhället från omoraliskt leverne! […]

 7. […] också hos Alliansfritt Sverige, Johan Westerholm, Röda Malmö, Tokmoderaten, Per Pettersson, Michael Gajditza, Zacs åsikter på ett fat & Scaber […]

 8. […] Mer på: Per Pettterson […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.