Väljarindex

Jag har tidigare på bloggen lyft upp Viktor Tullgrens arbete med att presentera ackumulerade medelvärden för de olika opinionsundersökningarna för att på så sätt fånga upp trender och inte enstaka mätningar som i sig inte säger så mycket. Jag påpekade också att det media som först kommer med en sådan tjänst kommer att få mycket cred.

Nu visar det sig att det finns en åtminstone liknande tjänst hos SVT. På deras webbplats kan man se ett medelvärde för undersökningarna; som jag förstår det för den aktuella månaden och inte ackumulerat, men det är ett steg på vägen. Besök alltså gärna SVT:s väljarindex om du vill veta mer om opinionens utveckling utifrån ett mer samlat perspektiv.

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2010/06/14/valjarindex/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.