Liberal regnbågsmärkning av landstinget

Folkpartiet liberalerna i Stockholms läns landsting vill regnbågsmärka ungdomsmottagningarna och se till att landstingets verksamheter bemöter alla på lika villkor oavsett sexuell läggning eller könsidentitet. Självklarheter kan tyckas, men att rapporten behövs visar att det inte är det. Därför är den också välkommen.

Det är ingen nyhet att Folkpartiet liberalerna värnar alla människors lika rättigheter. Liberalerna i Sverige har varit ledande, om inte alltid först, när HBT-relaterade reformer har föreslagits och genomförts. Nu presenterar FP i Stockholms läns landsting en rapport som också innehåller en plattform för den kommande mandatperiodens politik för att landstingets verksamheter ska bemöta alla människor lika, oavsett läggning eller könsidentitet. Med tanke på hur vården för framför allt transpersoner, men också i viss mån för homo- och bisexuella sett ut, är den både behövlig och välkommen.

Rapporten och plattformen liknar på många sätt den plattform som Folkpartiet liberalerna i Stockholms stad redan har presenterat, en plattform jag själv hade huvudansvar för att ta fram och utveckla tillsammans med den allmänhet som kunde kommentera förslaget via idéutvecklingsplattformen. Självklart är det olika fokus i programmen men den generella tendensen är den samma: HBT-certifiera alla verksamheter, se till att personal som möter medborgare har kunskap om HBT-personer och rätt attityder för att inte ifrågasätta, diskriminera eller på annat sätt behandla dessa personer annorlunda än heterosexuella cispersoner. Det borde vara en självklarhet och med Folkpartiets och andra partiers insatser kan det också bli så.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2010/07/05/liberal-regnbagsmarkning-av-landstinget/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.