Mina valpejlrekommendationer

Efter att ha lekt runt lite med mina testresultat från Valpejl.se har jag bestämt mig för att lägga ut mina toppkandidater från hela landet här på bloggen. Jag har gått direkt på matchningsprocenten med den enligt mig bästa kandidaten längst upp och jag redovisar de kandidater som fått minst 80% matchning med mig. Det blir 62 kandidater, vilket är många men förhoppningsvis är det intressant för åtminstone några av mina läsare. Tyvärr kommer inte alla valkretsar att vara representerade, men det är tyvärr så det får bli.

Namn Kommun Matchinng
Amanda Brihed (FP) Trångsund 91 %
Mattias Lönnqvist (FP) Sundbyberg 90 %
Niklas Frykman (FP) Eskilstuna 89 %
Maria Weimer (FP) Uppsala 88 %
Ismail Kamil (FP) Uppsala 88 %
Magnus Andersson (C) Solna 88 %
Lennart Nilsson (FP) Nacka 88 %
Per Ankersjö (C) Stockholm 88 %
Johnny Munkhammar (M) Österskär 88 %
Mikael Ståldal (FP) Stockholm 87 %
Hanna Håkanson (FP) Höör 87 %
Björn Brändewall (FP) Kalmar 87 %
Christian Krekula (FP) Uppsala 86 %
Mattias Brage (FP) Gränna 86 %
Ingemar Kristensson (M) Höör 85 %
Jonas Pettersson (C) Uppsala 85 %
Niklas Claesson (M) Vänersborg 84 %
Anna Svalander (FP) Borås 84 %
Anders Ekberg (FP) Stockholm 84 %
Metin Hawsho (FP) Södertälje 84 %
Johan Pettersson (C) Örebro 84 %
Camilla Andersson (M) Sjöbo 84 %
Magnus Grill (FP) Råå 84 %
Mary X Jensen (M) Österskär 83 %
Vilhelm Hanzén (FP) Sävsjö 83 %
Rickard Ydrenäs (FP) Stockholm 83 %
Oskar Krantz (FP) Lund 83 %
Jessica Presits (FP) Kävlinge 83 %
Bawar Ismail (FP) Nybro 83 %
Jimmi Jonsson (FP) Växjö 83 %
Fredrik Christensson (C) Brastad 83 %
Rasmus Jonlund (FP) Stockholm 83 %
Nils Brown (M) Eskilstuna 82 %
Hannes Hervieu (C) Nacka Strand 82 %
Kjell Josefsson (FP) Nybro 82 %
Runo Johansson (FP) Tidaholm 82 %
Daniel Rhodin (FP) Eslöv 82 %
Lucas Regnér (FP) Borås 82 %
Lars Johansson (FP) Tumba 82 %
Lennart Eriksson (FP) Falsterbo 82 %
Lars Sporrong (M) Stockholm 82 %
Christoffer Jönsson (FP) Solna 81 %
Hanna Wagenius (C) Bruksvallarna 81 %
Finn Bengtsson (M) Linköping 81 %
Tove af Geijerstam (FP) Vargön 81 %
Maria Andersson (C) Särö 81 %
Ina Lindström (FP) Örebro 81 %
Tobias Josefsson (FP) Mjölby 81 %
Michael Harvey (KD) Sigtuna 81 %
Eric Wahlberg (FP) Stockholm 81 %
Camilla Lindberg (FP) Borlänge 81 %
Daniel Noregran (M) Växjö 80 %
Carl-Oskar Bohlin (M) Borlänge 80 %
Johan Hedin (C) Johanneshov 80 %
Emil Strand (FP) Lund 80 %
Hannah Ström (FP) Örebro 80 %
Elof Johansson (FP) Uppgift saknas 80 %
Andreas Ekman (M) Växjö 80 %
Mikael Wendt (FP) Skövde 80 %
Anna Steele Karlström (FP) Tyresö 80 %
Aron Modig (KD) Göteborg 80 %
Håkan Lindh (FP) Ursviken 80 %

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2010/08/13/mina-valpejlrekommendationer/

5 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Ah visste inte att valpejl endast genomfördes av riksdagskandidater, frågan gällde endast på kommunal nivå.

 2. Även om jag givetvis tycker att det är kul när mitt namn blir framlyft (tack Per, bra initiativ som jag tänker kopiera vid tillfälle) så är det lite svårt att jämföra mig med Carl Grufman av det enkla skälet att Calle inte kandiderar till riksdagen och därmed inte fått möjligheten att fylla i valpejls enkät.

  Som Folkpartist föredrar jag givetvis om så många som möjligt röstar på en Folkpartist, men vill man absolut rösta på en moderat så är Grufman ett bra namn. Han tillhör (som jag uppfattat det) den liberala flygeln inom Moderaterna, och när det kommer till kommunala frågor så är jag och Calle ofta överens.

  Det är också det som Pers lista visar; att det finns många bra kandidater från FP, men att även övriga partier i alliansen har kandidater som är vettiga. Sedan hoppas jag att så många väljare som möjligt väljer att utnyttja möjligheten att personkryssa.

 3. Om du ska lobba för FP Sundbyberg och då din kandidat Mattias Lönnqvist, varför ska jag ge honom min röst och inte Carl Grufman (M) min favorit i Sundbybergspolitiken.

  1. För att Mattias Lönnqvist är en klar och tydlig liberal som har en konsekvent politik. Man kan i princip alltid veta hur Mattias kommer att ställa sig i en viss fråga. Grufman är ju helt ok, men han har inte en lika tydlig liberal och frihetlig ideologi.

 4. Det var ett kul valtest!
  Jag har själv pysslat lite med det och lagt upp resultat.
  Och jag har även länkat hit… (eftersom det var här jag hittade det).

 1. […] de andra som också testat kompasssen finns den lila liberalen och Camilla Lindberg – som matchade sig själv till 87% (det var i alla fall ingen annan […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.