Utrensade åsikter

Ung vänster i Kristianstad med FP-affischer som "någon råkat" riva ner

Inte bara ung vänster river affischer - eller?

Var nere i Husby centrum för en stund sedan. I söndags var jag där och affischerade, tillsammans med många andra partier. Både moderaterna och kristdemokraterna hade satt upp ett gäng affischer, precis som vi i folkpartiet, även om vi också tänkt att komplettera lite med fler inom kort. Nu visar det sig att vi nog kommer att behöva fler affischer än vi först tänkt. Idag var nämligen alla allianspartiers affischer helt borta. En moderataffisch hade klarat sig kvar på sin plats. En folkpartiaffisch låg kvar på marken, med snyggt avskurna eller avklippta buntband. Alla andra affischer var helt borta. Vad som fanns kvar var samtliga affischer från vänsterpartiet, socialdemokraterna och rättvisepartiet socialisterna. Om miljöpartiet satt upp några affischer, vilket jag inte vet, fanns inte heller dessa kvar.

Vi kommer givetvis att sätta upp nya affischer, eventuellt är det läge att använda slangklämmor eller något annat som inte går att kapa. Det här var nämligen inte någon vanlig vandalism, där någon river ner affischer. Det här var planerad utrensning av åsikter, ett oacceptabelt beteende i ett demokratiskt samhälle. Förhoppningsvis får våra nästa affischer sitta uppe, för även om val inte vinns på valaffischer är det sorgligt att se att människor är så rädda för åsikter att de försöker utrota dem. Det beteendet är dessutom ett hot mot demokratin om det inte beivras och kvävs i sin linda.

Det här gjorde också att min inspiration för visioner gick lite förlorad, så idag blir det ingen visionär torsdag. Ska se till att få upp två visioner nästa vecka istället.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2010/08/26/utrensade-asikter/

2 kommentarer

1 ping

  1. Det är inte bara i förorten, även vid Slussen har alla vallaffischer utom Socialdemokraternas och Vänsterns ”försvunnit”…
    http://www.dn.se/blogg/epstein/2010/08/27/slaget-vid-slussen-2010-7930

  2. Suck! Varför inte bara ge demokrati fritt spelrum och leva med följderna?

    Vi i Fi har samma problem inte bara med affischer utan också med valsedlar. Både 2006 och 2009 har vi haft massivt valsabotage och vi har varken personal eller pengar för att kompensera för det.. Ser ut som att rent spel är uteslutet även 2010.. Morr!

    /Linnéa

  1. […] Av hagwall I går rapporterade Per Pettersson hur allianspartiernas affischer ”försvunnit” från Husby Torg, idag har Lars Epstein […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.