En befriande dom

Nu har domen fallit mot den man som åtalats för att ha idkat BDSM-sex tillsammans med en samtyckande tjej. Den friande domen är glädjande för oss som tycker att staten inte har i sovrummet att göra, så länge alla som befinner sig i rummet är samtyckande mogna individer. Samtidigt finns det vissa som tycker att staten visst ska in där, när aktiviteterna inte passar deras bild av vad sex är. Den attityden måste vi arbeta bort.

En bunden man med munkavle och en annan man som kysser hans hudNerver är nerver. Det är därför inte konstigt att vissa människor gillar att kombinera sexuell stimulans med smärta för att förhöja njutningen. Rollspel med inslag av dominans, undergivenhet och förnedring är inte heller svåra att förstå, eftersom det kan vara eggande att göra något som är ovanligt eller rent av lite tabu. Så länge de inblandade har samtyckt till allt som händer ska det inte heller vara ett problem att praktisera den här typen av sexuella aktiviteter.

Därför är det befriande att läsa att tingsrätten friar den man som stått åtalad för att ha hållit en tjej inåst i en bur och bland annat satt klädnypor på olika delar av hennes kropp. De var båda samtyckande parter, vilket alltså ingen ska ha åsikter om. Tjejens ålder, 16, anfördes som ett argument för varför det inte skulle vara ok. Varför det skulle spela roll när den lagliga åldern för att ha sex är 15 är svårt att förstå och uppenbarligen resonerar domstolen likadant.

Tyvärr är inte alla sinnen likna öppna och domen är både överklagad till hovrätten och utskälld på debattplats i Aftonbladet. I båda fallen handlar det om oförståelse för fenomenet, i åtminstone debattartikeln uppblandat med sexualmoralism och underliga föreställningar om jämställdhet och könsroller. Hela debattfokus ligger på att det är kvinnor som blir utsatta offer för den här typen av sex. Hur är det med män som frivilligt väljer att låta sig bli dominerade av kvinnor, eller för den delen av andra män? BDSM-kulturen är stark inom gayvärlden men även vanliga heterosexuella svenssons ägnar sig åt olika former av BDSM-sex i långt större utsträckning än de flesta känner till eller vill tro på. Vill, eftersom mångas världsbild är att sex är mjukt och helst sker i skenet av mån- eller stearinljus, bland rosenblad på ett mjukt sidentäcke.

Förhoppningsvis inser även hovrätten det som tingsrätten konstaterat, nämligen att smärta och förnedring också kan vara en form av njutning, när det sker under rätt förhållanden och former och när alla parter samtycker till det. Sex är något som ska bejakas i alla dess former och ingen utomstående ska ha rätt att lägga sig i vad just du tycker är skönt. Det är egentligen bedrövligt att vi ska behöva ta saken till domstol för att få det fastslaget.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2010/09/29/en-befriande-dom/

1 kommentar

4 pingar

    • Boden5 december 2013 kl. 14:21
    • Svara

    Det är inte okej. Självklart skulle den undergivna ha skyddas i detta läge

  1. […] finns det bloggare som Harning, Camillas Vrå, Polisstaten och Per Pettersson som på olika sätt visar kunnande eller insikt i det aktuella […]

  2. […] finns det bloggare som Harning, Camillas Vrå, Polisstaten och Per Pettersson som på olika sätt visar kunnande eller insikt i det aktuella […]

  3. […] Per P har bloggat och Aftonbladet har Katarina Wennstam skrivit en debattartikel som inte har mycket med […]

  4. […] den september 29, 2010 vid 10:02 e m | Svara En befriande dom « Per pladdrar på […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.