PI agerar som ett trängt djur

Under dagen har det publicerats ett flertal inlägg i bloggosfären om Politiskt Inkorrekt (PI). De granskar alla vad PI faktiskt står för och vad deras läsare uttrycker för åsikter.

En sak måste göras klart innan fortsatt debatt och det är att personerna bakom PI för det mesta håller huvudet något kallare än deras läsare gör. Det går ibland att föra en debatt med dem, medan deras läsare alltsomoftast är rabiata islamofober, något som märks tydligt i kommentarerna. För mig som avskyr censur och bara har tagit bort två kommentarer på alla de år jag haft min blogg aktiv, framstår kommentarsfältet hos PI som en mardröm. En del av de kommentarer som tillåts vara kvar där skulle jag inte våga behålla på min egen blogg av rädsla för att bli åtalad för att förmedla hets mot folkgrupp.

PI uttrycker sin åsikt om ensamkommande flyktingbarn

En kommentar från vad som förefaller vara ett officiellt PI-konto.

Politiskt inkorrekt har svarat med ett inlägg, uppenbarligen skrivet i affekt och som primärt angriper Torbjörn Jerlerup. Torbjörn är en av mina vänner och även om han är en uttalad motståndare till rasism och PI, så ligger han inte bakom den samordnade kampanjen idag. Han är bara en av de mest aktiva när det kommer till att skriva.

Inlägget försöker att bortförklara all kritik, skylla på att medier och PK-bloggar vill pådyvla andra sina åsikter, hävda att Torbjörn har något slags personligt agg för att han skulle ha förlorat sin argumentation mot någon från deras läger, och så vidare. Tydligt är dock att de är på defensiven och att de agerar som ett trängt djur. Alla klor är ute, de fräser och ryter, men åstadkommer förvånansvärt lite egentligen.

PI-moderator uttrycker åsikten att PI är för tortyr

En moderator på PI påstår att PI inte har något emot tortyr. Officiellt uttalande eller en moderator som behöver få en utskällning?

Ett stort problem för PI är att de ”av resursskäl delegerar ut lejonparten av modererandet till frivilliga krafter”. Efter avslöjanden under dagen om vad dessa moderatorer uttryckt att PI har för åsikter, känner de sig tvingade att påpeka att ”[d]et betyder att vi inte har fullständig koll på exakt vilka kommentarer som tas bort, vilka användare som portas och vad en moderator vid varje enskilt tillfälle uttrycker för åsikt”.

Antingen försöker de bortförklara sig, vilket är fult, eller så har de inte koll på vilka som uttalar sig i deras namn, vilket är skrämmande. Oavsett vilket så har de allvarliga problem med trovärdigheten och kanske också med organisationen.

Vad gäller PI:s syn på censur, så är åtminstone moderatorernas åsikt att den som försvarar islam på något sätt förtjänar att bli censurerad. Huruvida det bygger på att de inte vill behöva besvara kommentarer som trasar sönder deras egen argumentation, om det ska ses som en hämnd för att de själva anser sig censurerade av PK-bloggarna och -medierna, eller något helt annat, får förbli osagt.

Den som är intresserad av att se mer av kommentarerna kan kika in på Flickr.

Läs också hos Beelzebjörn och Louise P.

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2011/09/26/pi-agerar-som-ett-trangt-djur/

10 kommentarer

6 pingar

Hoppa till kommentarformuläret

  • Pingvinen30 september 2011 kl. 02:10
  • Svara

  Funny thing is.. Det är samma person som suttit på alla tre disqusnamnen: Politiskt Inkorrekt, PI Moderator och PI Nord. Den som följt PI vet att när det första namnet slutat skriva så har det andra dykt upp. Jämför själv kommentarerna så ser man att det är samma person som skrivit.

  http://disqus.com/PINord/
  http://disqus.com/PolitisktInkorrekt/

  PI Nord är alltså lika officiellt PI-konto som dem två du lagt upp bild på.

 1. Jag tror nog att de flesta PI-läsare är som jag; nyfikna på att få en heltäckande bild av aktuella debatter och lika flitiga besökare på vänster- och main stream bloggar… Tack vare PI fick jag i dag t.ex. kännedom om Per Petterssons eminenta blogg!

  • Micke27 september 2011 kl. 11:54
  • Svara

  Vilka är rasisterna??
  —————–
  Fascisterna har alltid varit rasisterna.

  Det var dom även på 60 talet när dom hatade finnar.
  Och hatet grundar sig i deras gemensamma brist på bildning.
  Fattar du?

 2. Du, Per Pettersson, anklagar PI för att agera som ett trängt djur, när du själv springer de trängda djurens ärenden.
  Ta och rensa upp framför din egen dörr innan du kommer med lögner emot PI.

 3. Det ”blinda hatet”

  Hmmm…. en ny invandrare får

  1. Nystartskontor
  2. Lots
  3. Instegsjobb

  Förslag

  4. 50% halverad arbetsgivaravgift
  5. Sänkta skattelättnader på 3000 vid anställning
  6. Behålla etableringstödet på 4500kr vid jobb

  Vilka är rasisterna??

 4. 1.3 miljoner invandrare 1980-2011 – 1.2 miljoner i utanförskap

  Något att vara stolt över?

  Nu ska invandrarna ni sagt vi är i behov av jobba mot socialbidrag?

  PI tar upp kristianstadmoskeen som säger ”de otrogna”

  Helt acceptabelt?

  MASSinvandringen är en vision! Inte behov av!

  • Maria26 september 2011 kl. 23:43
  • Svara

  Tycker du det är fel att de stora tidningarna (innan de började censurera bort eller förbjuda alla kommentarer då…) tog bort kommentarer som ”försvarade nazismen”?

  Islam är inte ett dugg bättre än nazismen, och om man tycker det är rätt att ta bort pro-nazi-kommentarer men inte pro-islam-kommentarer så är man bara en stor hycklare.

  1. det värsta med din kommentar Maria, är att jag tror att du faktiskt menar det du skriver.

    • Stefan T.27 september 2011 kl. 12:05
    • Svara

    Klart hon menar det!
    Man skall inte tro att nästa fascistiska rörelse uppenbarar sig i bruna skjortor, hakkors och Hitler-hälsningar..Det är för uppenbart.
    Vad sägs om helskägg, nymånar och hyllningar av Allah?

    Kanske behövs nyanseringar i debatten:
    Jämför islam med ortodox judendom och kristendomen för 100 år sedan..
    Jämför islamism med nazism och kommunism.

    Förtrycket kopplat till islam är inte påhittat. Varför flyr miljoner människor från muslimska länder? Fundera på det.

     • Fre29 september 2011 kl. 18:52
     • Svara

     Det här med fattigdom och krig verkar ha gått dig helt förbi? Konstigt då att så många behåller religionen när de kommer till Sverige…..fundera på det..

 1. […] http://perpettersson.wordpress.com/2011/09/26/pi-agerar-som-ett-trangt-djur/ ShareTweetI Örebro ska det byggas ett Bosniskt, islamskt, kulturcentrum. Det är ju bra det och […]

 2. […] Per Pettersson skriver på sin blogg att ”PI agerar som ett trängt djur”. Att PI inte tålde Torbjörn Jerlerups kritiska inlägg om sajten. Att PI har försvarat sig på sedvanligt sätt med beskyllningar av media och PK-eliten. Han lägger ut skärmdumpar från kommentatorsfälten som rycks ur sitt sammanhang. Det verkar nu som om drevet har nått en punkt där målet är att PI stängs ner och SD förpassas in i kylskåpet. […]

 3. […] Kommentarer i ämnet: Torbjörn Jerlerup, Per Pettersson […]

 4. […] Per Pettersson skriver på sin blogg att ”PI agerar som ett trängt djur”. Att PI inte tålde Torbjörn Jerlerups kritiska inlägg om sajten. Att PI har försvarat sig på sedvanligt sätt med beskyllningar av media och PK-eliten. Han lägger ut skärmdumpar från kommentatorsfälten där han naturligtvis inte kan låta bli att jämställa detta med Breivik. Svagt Pelle! Det verkar nu som om drevet har nått en punkt där målet är att PI stängs ner och SD förpassas in i kylskåpet. […]

 5. […] Per Pettersson – PI agerar som ett trängt djur […]

 6. […] Varg i veum (@VargiV… on Rasbiologi och hat hos Politis…PI agerar som ett tr… on Rasbiologi och hat hos Politis…Det blinda hatet frå… on Rasbiologi och hat hos […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.