Idag lanserar vi Frihetssmedjan

FrihetssmedjanJag har länge varit lite avundsjuk på Alliansfritt Sverige. De har varit flera skribenter som tillsammans kunnat leta fram ämnen, göre research och dessutom genom sin storlek haft lättare att få uppmärksamhet för sina avslöjanden än en enskild bloggare har. I våras började jag därför på allvar att planera för en liberal portal för nyheter, kommentarer, avslöjanden och debatt. Inspirationen hämtade jag från Alliansfritt Sverige, men utformningen av uppdraget blev delvis annorlunda. Under försommaren började jag rekrytera andra liberaler till projektet och under sommaren har vi jobbat med att mejsla fram något skarpt ur det råmaterial jag funderat fram.

Resultatet blev Frihetssmedjan.

Frihetssmedjans uppdrag är att granska makthavare, oavsett om de befinner sig i den offentliga eller privata sfären. Syftet är att kritisera alla antiliberala strömningar, oavsett i vilken politisk strömning de finns. Goda liberala initiativ ska samtidigt hyllas, även när dessa initiativ kommer från håll som inte brukar förknippas med liberalism. Det viktiga är vad som sägs och görs. På så vis kan det hända att de rödgröna partierna hyllas för initiativ medan Alliansen kritiseras hårt. Syftet är inte, till skillnad från Alliansfritt Sverige, att stödja ett visst block i politiken. Syftet är att på alla sätt agera för en liberalare värld och i synnerhet ett liberalare Sverige.

Idag är jag glad att tillsammans med alla andra inblandade kunna lansera Frihetssmedjan och hoppas att vi ska bli en starkt lysande liberal flamma, en kraft att räkna med i den politiska debatten och att det är många som vill följa oss i vårt arbete.

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2011/09/11/idag-lanserar-vi-frihetssmedjan/

2 pingar

  1. […] är Per Pettersson. Man kan redan nu gilla och följa smedjan via facebook och på twitter. Share […]

  2. […] Eftersom Per är närmast på gudomligt bra på sociala medier finns vi redan på facebook och på twitter. Så det är bara att följa. Share this:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna post. […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.