Enklare regler som inte gör skillnad

Enklare och tydligare regler ska ge Sverige fler bostäder. Den rubriken slog emot mig på söndagen från DN Debatt. Det gjorde mig givetvis glad, eftersom byråkratin när det kommer till byggandet av bostäder ständigt slår nya rekord i absurdidet, krångel och detaljreglering.

Sen läste jag artikeln.

Det bostadsminister Stefan Attefall vill göra, är att tillsätta en utredning som ska förenkla planprocessen. Ingenstans skriver han att han vill se över Boverkets byggregler, vilka är den huvudsakliga anledningen till att bostäder inte går att bygga för alla plånboksstorlekar. Istället vill han att Boverket ska få ansvaret för att utreda det hela.

Den som tror att detaljregleringens skyddshelgon Boverket kommer att lyckas göra det enklare och billigare att bygga nya bostäder, räck upp en hand.

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2011/11/28/enklare-regler-som-inte-gor-skillnad/

1 kommentar

    • MartinA14 december 2011 kl. 00:37
    • Svara

    Hear! Hear!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.