Cwejman avslöjar nykterhetsrörelsens lögner

Liberala ungdomsförbundets ordförande Adam Cwejman drar ner byxorna på nykterhetsrörelsens företrädare och avslöjar deras okunnighet alternativt lögnaktighet när det gäller sprutbytesprogrammen. Nykterhetsrörelsens företrädare har påstått att det inte finns någon forskning som visar att sprutbytesprogram minskar smittspridning bland missbrukare. Felaktigheterna i detta har påpekats av många, inklusive jag själv här på bloggen.

Det är dags att avslöja lögnerna om sprutbytesprogrammen. Visst är det så att programmen inte löser alla problem, men de sparar sjukvårdskostnader och minskar det mänskliga lidandet. Den minskade smittspridningen är något som visats i ett flertal studier och det råder ingen tvekan om att programmen hjälper. Precis som Adam påpekar minskar programmen också avståndet mellan missbrukare och de sociala myndigheterna.

Sprutbytesprogrammen innebär mycket positivt och borde vara en självklarhet överallt där det finns problem med den typen av missbruk där sprutor används. Det är därför bra att Stockholms läns landsting vågat stå upp mot nykterhetsrörelsens propaganda och istället ta till sig av vetenskapen. Det innebär stora vinster för såväl de människor som är fast i missbruket som för den offentliga ekonomin. Hur detta skulle kunna vara dåligt är en gåta.

Intressant?

6 Replies to “Cwejman avslöjar nykterhetsrörelsens lögner”

  1. Äntligen inte en dag för tidigt,tyvärr så yttrar sig dessa fascistoida organisationer rena lögner om sprutbyte en del är hårresande.Men nu för tiden så är vi alla medvetna om att är skitsnack från början till slut.Självklart är det så att en ren spruta inte smittar medans en skitig gör det,är det så svårt att fatta ren fakta.Australien som har sprutbyte sedan 20 år tillbaka har gjort en intressant utvärdering.Det har inneburit att man där har räddat 4700 liv förhindrat 25.000 HIV infektioner och sparat samhället mellan 2,2-7,7 miljarder dollar,det säger väl det mesta.

  2. Instämmer… hur skulle det kunna vara dåligt? Personligen förstår jag inte ens varför sprutor är receptbelagda. Ingen blir sprutnarkoman för att det går att köpa sprutor.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: