Köa för säkra förlossningar den 8:e mars

#jagköarSom framgår bl.a. på den här bloggen så sitter jag i styrelsen för RFSU Stockholm. Eftersom det är valår så sker det extra mycket aktiviteter för att skapa opinion. Imorgon, på internationella kvinnodagen, anordnar RFSU Stockholm tillsammans med Barnmorskeupproret en manifestation för säkrare förlossningar i Stockholm. Bakgrunden är att det råder brist på barnmorskor i Stockholm, en brist som blir akut varje sommar. Det gör att kvinnor som ska föda hänvisas till sjukhus långt hemifrån, inte sällan i helt andra landsting. Det tycker RFSU Stockholm är orimligt och därför stödjer vi Barnmorskeupproret i deras kamp för tillräcklig bemanning och därmed säkra förlossningar i Stockholm.

För att illustrera problemet så kommer det imorgon, lördag den 8 mars, att ringla en lång kö på Norrmalmstorg mellan 12.00 och 12.30. Vi satsar på att den ska bli en kilometer lång, men om tillräckligt många kommer så kan vi nog göra den ännu längre. Många varv kring torget blir det. Förhoppningsvis ska det sätta fokus på det akuta problemet och se till att sommarens köer inte blir så långa att vissa blivande mammor från Älvsjö blir skickade till Falu Lasarett för att föda, utan att de kan komma till Södra BB som de planerat.

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2014/03/07/koa-for-sakra-forlossningar-den-8e-mars/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.