Mobbning eller politisk taktik?

Läser på Politikerbloggen att Alice Åström (v) vill att riksdagen upprättar en handlingsplan mot politisk mobbning. Det låter ju förvisso bra, mobbning ska inte förekomma någonstans, oavsett skola, arbetsliv eller politik.

Frågan är bara hur välgrundade hennes argument är. Motiveringen verkar vara att (v) inte får vara med (s) och (mp) längre och därför är de mobbade och utfrysta. (s) och (mp) beskylls för att inte vara sakliga.

Jag undrar, är det en rättighet för alla partier att få vara med i koalitioner och samarbeten med de partier som de vill? Oavsett om den egna politiken går ihop med de andra partiernas? Efter noggrannt (ja, en sekund i alla fall) övervägande måste jag nog svara nej på den frågan. Vänsterpartiet är inte mobbat och utfryst. Vänsterpartiet har på grund av sin politik ställts utanför samarbetet mellan Socialdemokratin och Miljöpartiet. Ett mycket bra beslut, även om det för oss liberaler innebär att vi helt plötsligt fått ett mer trovärdigt (även om dess politik är felaktig) regeringsalternativ som vi måste vinna över i nästa val.

Så Alice, mycket bra initiativ att motverka mobbning, men jag tror inte att det är det som är problemet i just det här fallet. Här handlar det om att ni helt enkelt inte har en fungerande och verklighetsförankrad politik.

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2008/10/09/mobbning-eller-politisk-taktik/

1 kommentar

  • Morgan Ohlson15 oktober 2008 kl. 18:22
  • Svara

  Jantelagen och avundsjukan är synnerligen stark i Sverige. Hela den kulturen vill man gömma och tabubelägga, det är mer komfortabelt att klandra mellanösterns hederskultur… som har liknande drag.

  I Sverige vill man bevara organiserad pennalism. Nu ska ”stalking” bli förbjudet och det diskuteras att ta tag mot politisk mobbning…. men vuxenmobbning, rent allmänt, även om den är grov det är helt lagligt. Man kan alltså ännu idag terrorisera en person i Sverige med 1000-tals angrepp, så länge inte vart och ett av dem bryter mot lagen (dramatiskt).

  Sedan länge förekommer avancerad mobbning /pennalism lokalt i Sverige. Ex. många hemlösa har inte alls misskött sig och straffat ut sig ur sina lägenheter. Nej, i många fall handlar det om den Svenska extrema pennalismen. Läs mer t.ex här:
  Länkstation: http://www.debatthuset.com/forums/showthread.php?t=11929

  M.v.h
  Morgan Ohlson (morgan.o@passagen.se)
  # Berövad alla former av inkomster /bidrag sedan 2006-08
  # Hemlös sedan 2008-07-01

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.