Vem ska övervaka övervakarna?

Det börjar bli dags att börja utse dem som ska hålla koll på FRA. En av de personer som torde vara självskriven för detta arbete och som dessutom fått många nomineringar från sin egen riksdagsgrupp är Camilla Lindberg. Trots detta, fick jag höra av henne igår, har Folkpartiet liberalernas gruppledare i riksdagen tagit bort henne från nomineringslistan. Varför? Den enda motivering som hörts är att hon är för kritisk mot FRA.

För kritisk mot FRA? Är det något negativt när man kritiskt ska granska vad de håller på med? Jag skulle snarast säga att det var ett krav, att ingen granskare skulle få vara odelat positiv till verksamheten. Visst, man måste ha både företrädare och motståndare inblandade i granskningen, för att få ett nyanserat synsätt. Däremot är det en risk om man har folk som går in med inställningen att det inte finns några fel. Dessutom borde det vara självklart att Camilla, som Alliansens största kritiker av FRA-lagen, ska ingå i granskningsnämnden.

Det är dags att lägga personliga konflikter bakom sig och inse att Camilla är en av de bäst lämpade för denna sammanslutning. Bakläxa till Johan Pehrson.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/02/04/vem-ska-overvaka-overvakarna/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.