Slut på kluvenheten i kärnfrågan om energin

Efter svängningar från KD, nattliga möten i C och en idog kamp från FP har Sverige äntligen fått en energipolitik som är hållbar utifrån både klimatsynpunkt, övriga miljöaspekter och inte minst energiförsörjningsperspektiv.

Det känns bra att de kärnfrågor Folkpartiet liberalerna drivit i så många år äntligen börjar få erkännande från övriga partier i politiken. Det gäller inte bara kärnkraften. Den svenska skolan kommer lagom till nästa val vara en modell baserad på liberal politik. Euron kommer allt oftare upp som en reell framtid för Sverige. Könsneutrala äktenskap är snart verklighet.

Även om man ibland blir sur, upprörd, ledsen och arg över tillfälliga utspel från FP så kan man i alla fall räkna med att kärnfrågorna, som drivits över lång tid, till slut bär frukt när övriga partier inser att liberalerna faktiskt har haft rätt hela tiden.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/02/05/slut-pa-kluvenheten-i-karnfragan-om-energin/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.