Fler missledande annonser från socialdemokratin

S-annons

S-annons

Socialdemokraterna i Stockholm gör allt de kan för att missleda medborgarna. Den här veckan kommer del två i följetongen.

Anklagelserna denna vecka gäller antalet anställda inom Stockholms stad och mer explicit inom äldrevården. Antalet anställda inom äldreomsorgen har minskat med 468 personer det senaste året säger man. Detta är något de har klagat på även i övriga media och bland annat Lotta Edholm har bemött det på sin blogg.

Vad det handlar om är att staden har lagt ut många verksamheter på entreprenad. Detta medför självklart att staden anställer färre människor – personalen finns kvar men är anställd av ett privat företag istället. Socialdemokraterna försöker lura människor att tro att det innebär en försämring men så är inte fallet. Vad socialdemokraterna egentligen är upprörda över är att privata aktörer får driva verksamheten istället och därmed visa att det går att göra mer kostnadseffektivt när staden själv inte driver allting. För socialdemokrater, som tycker att det offentliga ska göra allt, helst även äga produktionsmedlen, är det klart att detta är både generande och obekvämt.

För min del tycker jag att socialdemokraternas annonser börjar bli pinsamma.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/03/02/fler-missledande-annonser-fran-socialdemokratin/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.