Släpp ut soldaterna ur garderoben

I USA är det förbjudet för soldater att vara något annat än heterosexuella. Detta förbud kan förhoppningsvis vara på väg att upphävas – en kongressledamot har lämnat in en motion till kongressen för behandling. Motionen har även president Obamas stöd.

Att det land som hävdar sig vara frihetens och demokratins främsta försvarare i världen fortfarande avskedar soldater på grund av deras sexuella läggning är en skam. Dessutom är en majoritet av landets befolkning emot denna ordning (hur stor majoriteten är varierar med undersökningarna men i vissa är siffran så hög som 80% för ett avskaffande).

Med tanke på att policyn just nu är ”don’t ask, don’t tell” (alltså så länge du inte är öppet homosexuell så är det heller ingen som frågar och därmed kan du vara kvar inom militären) så finns det redan idag massor med soldater i garderoben, vilket ju gör förbudet än mer meningslöst.

Håll nu tummarna för att presidenten och de mer liberala krafterna i kongressen lyckas med det som Bill Clinton inte klarade. Det är dags att öppna persedelskåpen och låta soldaterna komma ut.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/03/03/slapp-ut-soldaterna-ur-garderoben/

1 kommentar

  1. Det finns en viss risk att de homosexuella kommer att få vänta ett tag till. Obama prioriterar nu den ekonomiska krisen och mycket talar för att han i dagsläget inte vill riskera en skärmytsling med de konservativa av rädsla att detta kan inleda en ny rond i det så kallade ”kulturkriget”.

    Obama arbetar även just nu på att skapa en relation med militären. Han ärver två krig och Obama vet att etablerandet av en god relation med militären är av fundamental betydelse för honom.

    Obama har nyligen inlett en charmoffensiv mot det militära ledarskiktet för att vinna dess förtroende och han vill med största sannolikhet inte reta upp det just nu, speciellt inte med de kommande truppökningarna i Afghanistan och de pågående samtalen om förändringar av strategin.

    http://metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.7766202

    Björn

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.