Dubbelmoralen skördar nya framgångar

Sveriges främsta dubbelmoralparti skördar nya framgångar. Den här gången är det Jan Emanuel Johansson som står för insatsen. Han har via blocket försökt hyra ut sin övernattnings-tvåa i Stockholm för 10 000 kr i veckan. Hans kommentar till det hela?

”Rent krasst: Jag vet inte var det står att man inte ska försöka. Det var bara ett försök. Det gick ju inte.”

”Ett pinsamt försök till att hyra ut en lägenhet väldigt dyrt.”

”Det var därför jag skrev Janne Johansson, istället för Jan Emanuel på den där annonsen på blocket.”

Socialdemokraterna har haft klara problem, så länge jag kan minnas, att få sina folkvalda att spela efter samma regler som de anser ska gälla för andra. Just bostäder har varit extra problematiskt. När socialdemokraterna har kritiserat utförsäljningar och sagt att man måste protestera, gör partitoppar klipp på just utförsäljningar. Andra partimedlemmar har fått bostäder genom stiftelser på sätt som går emot stiftelsernas stadgar. Nu har vi Jan Emanuel som försöker ta ut ockerhyror.

Det intressanta är ju hans kommentarer, framför allt hans åsikt att man ska försöka. Det verkar vara symptomatiskt för socialdemokraternas policy; försök att komma undan med så mycket som möjligt och hoppas att ingen kommer på dig. Samtidigt kritiserar man andra människor som faktiskt både följer regler och dessutom lever som de lär, som följer sin övertygelse.

Jag förundras ständigt över att socialdemokraterna, trots detta ständiga dubbelmoraliserande, fortfarande inte genomskådats av sina väljare. De gör ständigt om samma misstag och visar samma förakt för regler och människor som inte tillhör de (s)-märkta, men ändå får de massor med röster av människor som skulle ha ropat efter lynchning om det hade varit någon från näringslivet eller borgerligheten som agerat på exakt samma sätt.

Det är dags att uppmärksamma socialdemokratins dubbelmoral och göra väljarna medvetna om vad det är för människor de lägger sina röster på. Oavsett om det sen leder till fler röster på alliansen eller en grundlig sanering av det socialdemokratiska arbetarpartiet, så skulle jag vara nöjd. Även om jag inte delar socialdemokratins åsikter så kan det bara vara positivt för Sverige om politiker faktiskt börjar stå upp för sina ideal och leva som de lär. Om vi ska kunna bli av med politikerföraktet är detta steg 1A.

Uppdatering: Jan Emanuel har även försökt att hyra ut sin villa i Visby för 35 000 kr i veckan. Det verkar inte finnas någon hejd på hans girighet, eller för den delen brist på verklighetsförankring. Efter detta kan Jan Emanuel inte sitta kvar som riksdagsledamot för socialdemokraterna, i alla fall inte om socialdemokraterna vill hävda någon slags trovärdighet i bostadspolitiken i framtiden.

Uppdatering 2: Jag får delvis medhåll i mina åsikter av Carina Moberg (S).

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/03/04/dubbelmoralen-skordar-nya-framgangar/

2 kommentarer

1 ping

  • Johan Y4 mars 2009 kl. 18:28
  • Svara

  Jag håller med dig om att det första steget mot att politiker ska återvinna respekt är att de måste leva som de lär.

  Frågan är iofs om några sådana politiker kan ta sig fram i partiväsendet där man är piskad att ständigt stå även för åtgärder man inte tror på.

  Jag tycker annars det värsta i hela historien är det du skriver om att det alltid är ok att försöka så länge man inte blir påkommen. Med allt tal om värdegrunder den senaste tiden. Är det den värdegrund Socialdemokraterna vill stå för?

  • Pelle4 mars 2009 kl. 13:31
  • Svara

  Ja man undrar ju både en och två gånger vad som egentligen händer i detta land just nu med chefer på t ex Volvo som vill ha kraftiga löneförhöjningar där metall samtidigt vill gå ner till 80 % av arbetarnas löner och så jämt dessa riksdagspersoner och kommunalpolitiker som dyker upp i än den ena fadäsen efter den andra.Har folk tappat all form av respekt och moral både för sig själv och andra i dessa led !?.Om inte ens personer i denna position kan köra rena race hur fan ska det då sluta !?.Ännu en som man kom på med byxorna nere om man nu vill tolka det så där resten av isberget fortfarande inte syns.

 1. […] Andra bloggare: * Manodemokrati * Örtengren * Haväng * Centrifug * Lasses * En Riddares tankar * * Krohniskt * Magnus tycker * Perzec * […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.