Snart får även jag gifta mig

Sitter just nu och lyssnar på riksdagsdebatten om könsneutral äktenskapslagstiftning. Givetvis gör KD allt för att argumentera emot förslaget. Att man är så livrädd för att släppa in samkönade par i just begreppet äktenskap förstår jag inte. Varför man istället ska ta bort ordet helt och hållet ur lagstiftningen är bara konstigt. Stefan Attefall (kd)  säger till och med att ”var och en får därmed lägga in sin egen definition av begreppet äktenskap”. Har man inte på något sätt bara gjort alla missnöjda genom detta?

Hur som helst så är jag bara glad idag. Äntligen kommer vi att ta första steget mot en lagstiftning som inte på något sätt kan diskriminera människor på grund av deras sexuella läggning. Det är snart inte mycket kvar i lagstiftningen som måste förändras. Kanske kommer nästa mandatperiod innebära att de sista diskriminerande regleringarna i det offentliga försvinner och vi får en stat som förhåller sig neutral till människors individualitet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/04/01/snart-far-aven-jag-gifta-mig/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Johanna15 april 2009 kl. 15:23
  • Svara

  Typiskt! När jag väl hittar en man som har bra åsikter, kan uttrycka sig och är intresserad av sånt som jag, så är han gay… 😉
  Jag får snart ta och byta kön, är alla intelligenta män homosexuella? 😀

  1. Haha, själv har jag problem att hitta intelligenta, roliga och söta killar som inte är heterosexuella eller upptagna.

    • Johanna15 april 2009 kl. 20:22
    • Svara

    Men hallå… Nåt fel måste det vara då! *fniss* 😀
    Antar att vi båda har otur…
    Var hittar du alla intelligenta, roliga och söta straighta män? 😉
    Nästa gång jag hittar en gay-kille som jag gillar så ska jag tipsa honom om din blogg. 😉

    1. Haha, ja du, överallt där jag rör mig? Politiska kretsar, sociala sammanhang, plugget…. Dyker alltid upp roliga och intelligenta killar tycker jag, men ingen är gay.

     Ser fram emot att få en massa trevliga gaykillar som läsare på min blogg med andra ord ^_^

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.