S-planen: Wanja ska bort

Av en händelse råkade en människa jag känner sitta intill Sven-Erik Österberg och Bosse Ringholm i publiken på en match samma kväll som LO hade sitt styrelsemöte om Wanja Lundby-Wedins framtid. Detta gjorde att personen i fråga råkade se ett par SMS som Österberg tog emot på sin mobil.

Det första SMS:et kom från Thomas Östros och var bara en slags rapport, att Wanja skulle sitta kvar, i alla fall tills vidare. Ringholm skrickade tydligen gott åt detta och utbrast ”Ja, vi får väl se hur länge det blir.”

SMS nummer två till Österberg var än mer intressant. Detta kom från en S-medarbetare och gick ut på att Wanja nu skulle sitta kvar, men att planen på sikt givetvis är att hon ska bort.

Innebörden av detta bör vara uppenbar för alla. Hur mycket LO än pratar om att partiet inte ska lägga sig i deras inre angelägenheter så kommer socialdemokratin alltid att försöka få bort obehagliga personer från LO-ledningen. Wanja Lundby-Wedin är vid det här laget en belastning inte bara för LO utan även partiet, något som blir allt tydligare i opinionsmätningarna. Allt är givetvis inte Lundy-Wedins fel, men socialdemokraterna har inte råd att behålla någon som man lika gärna kan använda som syndabock.

Uppenbarligen är Wanja Lundby-Wedins dagar som LO-ordförande räknade. Frågan är om det blir avgång på grund av familjeskäl eller erbjudande om ett annat uppdrag som för henne bort från LO-toppen och hur snabbt man vågar låta detta ske. Att hon kommer vara kvar fram till valet 2010 ser jag allt mer som en omöjlighet, speciellt efter att ha fått ta del av dessa SMS.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/04/20/s-planen-wanja-ska-bort/

2 kommentarer

1 ping

  1. Jag tycker det är jobbigt när jag för en gångs skull börjat gilla en fackordförande, så skall hon tas bort.

  2. ”Av en händelse råkade en människa jag känner sitta intill Sven-Erik Österberg och Bosse Ringholm i publiken på en match samma kväll som LO hade sitt styrelsemöte om Wanja Lundby-Wedins framtid. Detta gjorde att personen i fråga råkade se ett par SMS som Österberg tog emot på sin mobil.

    Det första SMS:et kom från…”

    Sådär brukar det låta under fotbollens silly season så du vet det.

  1. […] 26, 2009 På en väns blogg läser jag följande “S-planen: Wanja ska bort”. Det låter som socialdemokratin inte kan låta LO bestämma över sin egen ordförande utan har en […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.