Trenden fortsätter

Idag publicceras två nya opinionsmätningar från Sifo och Skop. Skop ger Alliansen ledningen med 50,6% mot de rödgrönas 45,5%. Sifo ger istället de rödgröna ledningen, men skillnaden mellan blocken är nere i 1,2%.

Oavsett vilken undersökning man väljer att tro på så är trenden tydlig. Stödet för Alliansen är på uppgående medan de rödgrönas siffror faller. En del i det hela är givetvis Wanja Lundy-Wedins förtroendekris, men också det allt mer ifrågasatta samarbetet mellan partierna är en förklaring. Framför allt gäller det Monas misslyckade försök att bara samarbeta med miljöpartiet; hade hon fått igenom det förslaget hade opinionen troligen varit snällare mot de rödgröna. Väldigt få socialdemokratiska och gröna väljare vill ha den politik som vänsterpartiet står för.

Miljöpartisterna är också i allmänhet besvikna på att partiet bundit upp sig för samarbete med ett block. Birger Schlaug är en av de miljöpartister som tagit avstånd från att partiet blir en del av blockpolitiken och gick i vintras så långt som att föreslå att man skulle bilda ett nytt parti som kunde stå utanför blocktänkandet. Jag tror inte att han är ensam om att tycka så.

Oppositionen är i kris och allt de gör för att komma ur den verkar snarare göra allting värre. Kan det vara så enkelt att väljarna skräms bort när oppositionen nu äntligen avslöjar vad de faktiskt vill göra efter valet?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/04/19/trenden-fortsatter/

1 kommentar

1 ping

  • Johanna19 april 2009 kl. 19:02
  • Svara

  Jag hade gärna sett att det startades nya partier generellt sett. Tycker det är svårt att välja nåt parti nuförtiden. Kanske det skulle passa mig en blandning av miljöpartiet och folkpartiet…

  Jag har alltid varit rätt vänster och jag tycker att S har svikit sina ideal och sina väljare. Jag förstår inte vad dom sysslar med och har inget förtroende för dom.
  I vissa fall har t.o.m Alliansen visat sig vara mer socialdemokrater än dom själva, vilket ju är märkligt…
  Eller så är det mina värderingar som har ändrats, jag vet inte.

  Jag vill gärna ha ett starkt socialt nät som grund i samhället MEN jag vill också ha ett visst mått av valfrihet och jag vill t.ex. att anställningsvillkoren ska förändras. Det skydd som idag finns är mer till hinder för människor.

  När jag bodde i Storbrittannien upplevde jag det som att det var lättare att få jobb eftersom det var lättare att få sparken för dåligt beteende.
  Jag har hört många historier om folk som är skitdåliga på sitt jobb och lata och inte gör det dom ska, men dom kan inte sparkas. Det tycker jag är helt uppåt väggarna, självklart ska man bara få behålla sitt jobb om man kan utföra ett bra resultat! Man ska inte kunna få sitta på sitt arsle i flera år bara för att man jobbat där längst. Men det lär jag aldrig få igenom via Socialdemokraterna. 😉

  Är det verkligen rätt att folk som är mer kompetenta och duktiga ska gå arbetslösa än nån som inte kan sköta sitt jobb?

 1. […] om opinionsläget: Aftonbladet, DN, SvD, ExpressenBloggar om opinionsläget: Politikerbloggen, Per Pettersson, Zac, Jonas Morian, Åsa WestlundTwittringar om opinionsläget: Jakop Dalunde, Victor Harju, Hampus […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.