Sifferexercis inför EU-valet

DN Synovate har kommit med en opinionsundersökning inför EU-valet den 7 juni. De mest spännande händelserna så här långt är att moderaterna är största parti, med någon bråkdels procents ledning över socialdemokraterna, samt att piratpartiet skulle komma in i EU-parlamentet om det vore val idag.

Vad som är än mer spännande är att Fredrik Malm på sin blogg har lekt lite med siffrorna och beräknat antalet mandat respektive parti skulle få samt hur många personvalskryss som skulle krävas för att kryssa sig in i parlamentet för respektive parti.

För oss siffernördar är det intressant läsning, tack Fredrik för att du orkat ta dig tid till att ta fram det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/04/30/sifferexercis-infor-eu-valet/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.