Olyckligt uttalande av kulturministern

Lena Adelsohn Liljeroth berättade på en fest med en kompositörsförening att hon var en av dem som gladdes åt domen i det uppmärksammade Pirate Bay-målet. Det får stå för henne, även politiker har ju som bekant åsikter. Jag är ju inte heller av samma uppfattning, men det är inte relevant här.

Vad som är olyckligt är att hon uttalade sig i detta sammanhang och som kulturminister. Vi har i Sverige förbud mot ministerstyre och detta uttalande kan möjligen påverka en pågående rättsprocess (eftersom domen är överklagad samt att det pågår en utredning om jäv mot domaren i tingsrätten). Även om risken för påverkan är minimal så är det inte bra för en minister att uttala sig i ett sånt här sammanhang. Lena Adelsohn Liljeroth borde ha tänkt lite till innan hon gick upp och höll sitt tal. Jag håller med professor Marie Demker att det är olyckligt på gränsen till olämpligt.

Uppdatering: Miljöpartisten Max Andersson har nu anmält Lena Adelsohn Liljeroth till konstitutionsutskottet.

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/05/27/olyckligt-uttalande-av-kulturministern/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.