Vandalism, hot och smutskastning – dags att bryta med extremvänstern

Jag börjar allvarligt tröttna på metoderna som vänstersympatisörerna använder sig av. Att folkpartiet, centern, moderaterna och kristdemokraterna får valaffischer nedrivna är ju ingen nyhet. Metoderna från vänsterkanten börjar dock bli allt värre och hotar på sikt, om de fortsätter utvecklas i samma takt, hela det demokratiska systemet.

Det allvarligaste som hänt var för en knapp vecka sen. Extrema vänstersympatisörer, under Nätverk mot rasisms flagga, gick loss i Skärholmen och vandaliserade valaffischer från de borgerliga partierna samt hotade och misshandlade valarbetare från Folkpartiet liberalerna. Folkpartisterna kallades bland annat för fascister. De så kallade antirasisterna gick till angrepp efter att Fredrik Malm talat om vikten av att öppna upp Europas gränser och ta emot fler människor från andra länder samt om kurdernas situation och vårt ansvar att stå upp för deras rättigheter. Valarbetaren som misshandlades är själv från turkiet. Hur de fick detta att vara i linje med deras antirasistiska budskap är jag fortfarande inte människa att förstå. Antagligen hade deras hat mot ”borgarna” inget att göra med antirasism och allt att göra med deras övriga extremvänstersympatier.

Ung Vänster klottrarTrenden går igen på annat håll. I Uddevalla har medlemmar av Liberala Ungdomsförbundet fått höra att de ”inte borde få finnas” från medlemmar i Ung vänster. Ung vänster har också gjort vandalism till en del av sina kampanjmetoder. På Ung vänster Gislaveds blogg kan vi hitta denna bild med bildtexten ”Lågt och dåligt. Respektlöst. Men otroligt roligt.”

På annat håll kan vi hitta, förvisso lite fyndiga och bra genomförda, klistermärken som används för att vandalisera moderaternas valaffischer. Där förändras budskapet på affischerna till att bli ”Använd din röst för överklassens bästa”. En uttjatad smutskastning av moderaterna som de flesta med någon slags insikt om svensk politik redan förkastat som osann.

Exemplen kan bli många fler när man tar upp uttalanden från vänstersympatisörer och olika former av smutskastning, förtal och vandalism riktade mot partier och organisationer som står upp för liberalism, frihet och marknadsekonomi.

Varför kan vänstern inte försöka köra med lite schysstare metoder? Exempelvis berätta vad de själva vill göra för människor? Sätta upp och dela ut sitt eget material istället för att förstöra andras? Stå upp för de demokratiska ideal som de säger sig värna, istället för att få det att framstå som att demokrati bara är ok om alla tycker som de själva?

Att med hot, våld och skadegörelse försöka stoppa andra människor från att uttrycka sina åsikter är en del i fascismens metodik. Att vänstern kallar andra fascister och använder det som ursäkt för att använda dessa metoder skulle vara skrattretande och patetiskt om det inte vore för det reella hotet det utgör mot demokratin.

Det måste nu vara slut med daltandet med vänsterorganisationer från de etablerade vänsterpartiernas sida. Vänsterpartiet med flera måste säga ifrån att de omedelbart avbryter sina samarbeten med organisationer som använder sig av metoder som dessa och inte återupptar det förrän de kan visa att de element som orsakat dem (för oftast är det, i ärlighetens namn, inte beordrat från högsta ledningen utan kommer längre ner i hierarkierna) har uteslutits.

Om vi ska kunna försvara demokratin måste alla tendenser till antidemokratiska metoder kväsas i sin linda.

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/05/28/vandalism-hot-och-smutskastning-dags-att-bryta-med-extremvanstern/

2 pingar

  1. […] tanke på att Folkpartiet liberalerna och flera andra partier fått valaffischer vandaliserade under den valrörelse vi just drivit, samt att vi också råkat ut för fysiska angrepp på […]

  2. […] Utöver de etablerade mediernas uppvaktning har vi även förärats med länkar från diverse bloggar (exempelvis Ann-Charlotte Nyman, Svensk Historia, Sideriska siktet, Stenkyrka och Per Pettersson). […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.