Alliansfritt EU-val

Bloggen Alliansfritt Sverige skriver idag om varför man inte bör rösta på alliansen i EU-valet. Det är ett rätt roligt inlägg måste jag säga.

För det första så handlar det enligt deras utsago om varför man inte ska rösta på alliansen i EU-valet, medan allting som står i inlägget enbart handlar om moderaterna. Ingenstans nämns något av de andra allianspartierna, ingenstans nämns andra än moderata politiker och alla åsikter som nämns är de som moderaterna driver i valet.

För det andra existerar inte alliansen i EU-valet. Moderaterna och kristdemokraterna tillhör den konservativa gruppen i parlamentet, folkpartiet liberalerna och centerpartiet tillhör den liberala. Många europeiska partier från den konservativa gruppen avskyr det mesta som den liberala gruppen driver, framför allt vad gäller socialpolitik som exempelvis HBT-rättigheter och fri abort.

Så visst kära Alliansfritt Sverige, det finns ett – väldigt bra – argument för att man inte bör rösta på alliansen i EU-valet:

Det finns ingen allians att rösta på i EU-valet.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/06/01/alliansfritt-eu-val/

2 kommentarer

  1. Jag lyfter på hatten för detta uppmärksammande, jag har själv funderat över varför alliansen inte gäller i just EU-valtider. Men den korrekta benämningen ska ju naturligtvis vara ”allianspartierna”, inget annat. Tackar för detta.

    1. Det var så lite så. Även om vi inte håller med varandra åsiktsmässigt så ska ju fakta vara rätt i alla fall =) Det blir lättare, sakligare och därmed roligare debatter då.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.