När orden är slut och alla fakta fel

Kampanjmetoderna från vänsterkanten fortsätter i samma stil som jag tidigare skrivit om. Igår fick Fredrik Malm och ett antal av folkpartiets valarbetare ägg kastade mot och på sig i Uppsala av en grupp som kallar sig Revolutionära ungdomar. Denna grupps syfte är att bekämpa nazism och rasism.

En av personerna som träffades och som fick ett ägg i tinningen var folkpartisten Francesco Kovacs. Han är själv halv ungrare och halv italienare och har tidigare i sitt liv suttit i ett sovjetiskt arbetsläger i Sibirien och har efter att han kommit till Sverige belönats för sina insatser för invandrare.

Vad kampen mot nazism och rasism tjänar på att kasta ägg på personer som belönats för sina insatser mot desamma är jag inte människa att förstå.

Ytterligare ett tecken i tiden är det som Lotta Edholm skriver om på sin blogg: de vandaliserade valaffischerna i Stockholm. De av dem som satt på stadshusbron har jag själv tidigare på morgonen varit och plockat ner vilket gjorde mig tämligen blöt då jag inte hade något skydd mot regnet. Valaffischerna var nedklottrade med budskap om att folkpartiet skickar rasister och islamofober till Bryssel och våra affischer med budskapet Ja till euron hade fått tillägget och rasism. Fredrik Malms affischer var nedklottrade med budskap om att han älskar Israel och vit fosfor samt saker som ”vem bryr sig om barnen i Gaza?”.

Varför man beskyller folkpartiet för att vara rasister är för mig, som är folkpartist, liberal och engagerad antirasist och antinazist, omöjligt att förstå. Folkpartiet är det parti av de svenska som tydligast tar ställning för att öppna upp gränserna, både inom Europa och från EU mot resten av världen. Folkpartiet vill att vi ska ha en gemensam miniminivå för migrationspolitik och asylrätt samt göra det lättare för människor att komma hit, både som flyktingar och som arbetskraftsinvandrare oavsett utbildningsnivå. Liberala ungdomsförbundet drev förra året en kampanj mot islamofobi och fördomar och har av Sverigedemokraterna utsetts till inofficiell huvudfiende bland annat för att LUF drivit kampanj om en helt fri invandring.

Var någonstans allt detta gör oss till rasister och islamofober i huvudet på vänstergrupperingarna förstår jag som sagt inte. Å andra sidan har jag aldrig förstått deras sätt att resonera; allting som inte är deras åsikter är tydligen enligt deras definition fascism och odemokratiskt och legitimerar därmed hot och våld mot dem som tycker olika. Hot och våld mot oliktänkande är för övrigt ett av fascismens starkaste kännetecken och demokrati handlar om att låta alla göra sin röst hörd.

Vem var det som var fascist sa du, extremvänstern?

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/06/02/nar-orden-ar-slut-och-alla-fakta-fel/

3 pingar

  1. […] valaffischer vandaliserade under den valrörelse vi just drivit, samt att vi också råkat ut för fysiska angrepp på valarbetare och kandidater, så tycker jag det här är ett mycket harmlöst och ganska roligt […]

  2. […] bloggar: Seved Monke, Mark Klamberg, Samuel Danofsky, Per Pettersson, Att dricka […]

  3. […] Liberala bloggar: Lotta Edholm, Madde Sjöstedt, Mark Klamberg, Helene Odenljung, Annika Beijbom, Dricka Liberalt, Samuel Danofsky, Seved Monke, Fredrik Malm, Per Petterson, […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.