Pirathumor

Jag upptäckte just något otroligt kul, som jag kanske är lite sen att märka men det kan jag ta.

Det jag har upptäckt är att fler än jag uppskattar humor när det kommer till politisk debatt.

Henrik Pontén, framträdande profil för Antipiratbyrån, har fått sitt namn ändrat i folkbokföringen till Pirate Pontén, av någon eller några okända personer. Eftersom man inte behöver legitimera sig när man skickar in en sådan ansökan upptäcktes det först när Pontén fick bekräftelsen i brevlådan. Folkbokföringen lovar dock att han ska få tillbaka sitt gamla namn.

Nej, det här är inget jag uppmuntrar till. Nej, jag försvarar inte tilltaget som något som var rätt och riktigt. Men jag har humor och jag hoppas att även Pontén faktiskt ser det roliga i det hela.

Med tanke på att Folkpartiet liberalerna och flera andra partier fått valaffischer vandaliserade under den valrörelse vi just drivit, samt att vi också råkat ut för fysiska angrepp på valarbetare och kandidater, så tycker jag det här är ett mycket harmlöst och ganska roligt sätt att protestera mot meningsmotståndare. På samma sätt som jag kan tycka att fyndiga parodier är roliga även när de angriper partier eller personer som delar mina åsikter.

Jag hoppas att Pirate, eller är det nu Henrik, Pontén ser det roliga i detta och att han inte drabbas av några problem på grund av detta lilla hyss. För erkänn att livet är roligare med och den politiska debatten vitaliseras av lite humor då och då.

Intressant?

Permalänk till denna artikel: https://perpettersson.eu/2009/06/11/pirathumor/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.